Interessant:

HTC Flyer, Sensation of Scribe tablet op komst

nieuws 27 januari 2011 om 09:04

Volgens de laatste geruchten introduceert HTC op zeer korte termijn een 7-inch Android-tablet, mogelijk onder de naam HTC Flyer, HTC Sensation of HTC Scribe.

Via een Noorse site lekten de eerste specificaties van de HTC Flyer (ook bekend onder de codenamen HTC Sensation en HTC Scribe) uit, hoewel HTC nog niets officieel heeft bevestigd. De HTC Flyer zou een 7-inch display hebben en bij levering draaien op Android 2.3 Gingerbread. Op termijn volgt waarschijnlijk een update naar Android 3.0 Honeycomb. Verder zou de tablet dezelfde Qualcomm Snapdragon-processor als de HTC Desire HD aan boord hebben. Daarnaast beschikt de Flyer naar verluidt over DLNA, een 5-megapixel fotocamera met LED-flitser, een 1,3-megapixel webcam en een voorgeinstalleerde Skype-applicatie. Er zou ook een 10-inch uitvoering van de Flyer in de planning staan.

Tablets zijn geen geheel nieuw terrein voor HTC. De Taiwanese fabrikant bracht in het verleden onder meer de HTC Advantage X7500 en de HTC Shift X9500 op de markt, hybride (Windows) smartphones/netbooks met een afneembaar touchscreen dat in feite functioneerde als tablet. De verwachting is dat HTC de HTC Flyer officieel aankondigt op het Mobile World Congress in februari.

Naschrift: de HTC Flyer, een 7-inch Android 2.4-tablet, is officieel gepresenteerd op het Mobile World Congress in februari 2011.

AndroidGuys