Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSSymbian S60
Opslag MB
Scherm3,2" (229 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Sony Ericsson Vivaz 1 Foto Sony Ericsson Vivaz 2 Foto Sony Ericsson Vivaz 3 Foto Sony Ericsson Vivaz 4 Foto Sony Ericsson Vivaz 5 Foto Sony Ericsson Vivaz 6 Foto Sony Ericsson Vivaz 7 Foto Sony Ericsson Vivaz 8

Inleiding

De Sony Ericsson Vivaz U5 werd in januari 2010 geintroduceerd en is het eerste toestel in Sony Ericsson's nieuwe Vivaz-productfamilie. Meest opmerkelijke aan dit 3,2-inch full-touch model is de mogelijkheid om 720p HD-video op te nemen. Daarnaast maak je met de 8 megapixel camera (met gezichts- en glimlachherkenning) bijzonder fraaie foto's, die je in hoge resolutie via WiFi kan uploaden naar fotosites als YouTube en Picasa. Tijdens het uploaden blijven andere functies op de Vivaz gewoon beschikbaar. Foto's zijn te geo-taggen zodat je altijd weet waar en wanneer je ze hebt genomen. Qua design lijkt de Sony Ericsson U5 Vivaz op de Sony Ericsson XPERIA X10: beide smarpthones hebben dezelfde ronde hoeken. Waar de X10 echter op Android draait, draait de Vivaz op het Symbian S60 5.0 besturingssysteem. De Sony Ericsson Vivaz (Kurara) beschikt verder over een uitgebreide mediaspeler, 3G/HSDPA, GPS, stereo-Bluetooth, TrackID-muziekherkenning, Microsoft Exchange ActiveSync, TV-out en toegang tot de online PlayNow content store. Gesproken navigatie-instructies zijn mogelijk via WisePilot; deze service is echter niet gratis en beperkt beschikbaar. De Vivaz U5 is beschikbaar in de kleuren Moon Silver, Cosmic Black, Galaxy Blue en Venus Ruby. Er is ook een uitvoering van de Vivaz met een uitschuifbaar qwerty-toetsenbordje: de Sony Ericsson Vivaz pro.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson Vivaz is een 8 megapixel cameratelefoon met HD-videomogelijkheid met een gewicht van 97 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,70 x 5,20 x 1,30 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 320 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 440 uur. De Sony Ericsson Vivaz is verkrijgbaar in de kleuren zilver, blauw, rood en zwart.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson Vivaz ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Vivaz kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Sony Ericsson Vivaz kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson Vivaz heeft 75 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Vivaz heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Multimedia

Met de Sony Ericsson Vivaz kan je zowel audio (MP3, WMA, WAV, AAC, RA en M4A) als video (WMV, RV, MP4 en .3GP) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Vivaz is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Sony Ericsson Vivaz heeft een ingebouwde camera met een 8.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Sony Ericsson Vivaz is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 360 x 640 pixels. De Sony Ericsson Vivaz draait op Symbian S60. Symbian is een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld door Nokia. Symbian S60, en dan voornamelijk editie 3.0 en 5.0, is een van de meest toegepaste mobiele besturingssysteem op Nokia-smartphones. De meeste Symbian S60 3.0 of 5.0-telefoons ondersteunen WhatsApp en Angry Birds; beide apps vind je in Nokia's Ovi Market.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson Vivaz

Van de Sony Ericsson Vivaz staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson Vivaz is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,1. Lees in het Sony Ericsson Vivaz testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson Vivaz

Algemeen
ProductSony Ericsson Vivaz
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht97 gram
Afmetingen107,0 x 52,0 x 13,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSSymbian S60
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag75 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (229 ppi)
Resolutie360 x 640px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB