Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 3.0
Opslag MB
Scherm8,9" (168 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG Optimus Pad 1 Foto LG Optimus Pad 2 Foto LG Optimus Pad 3 Foto LG Optimus Pad 4 Foto LG Optimus Pad 5

Inleiding

De LG Optimus Pad (V900 / V909) is een 8,9-inch multitouch tablet met Google's Android 3.0-Honeycomb besturingsssyteem. De Optimus Pad beschikt over WiFi en een webcam aan de voorzijde om mee te videochatten. Instant messaging is mogelijk met het voorgeinstalleerde Google Talk. Aan achterzijde bevindt zich een 5-megapixel camera met LED-flitser waarmee je ook video's in 3D- en Full HD-kwaliteit kan opnemen. Op de mediaspeler van de LG Optimus Pad kan je 3D-video's (in 720p HD) bekijken, maar hiervoor is een speciaal 3D-brilletje vereist. Via HDMI is LG's tablet eenvoudig op een HD-televisie aan te sluiten. Flash-websites zijn prima te bekijken dankzij de ondersteuning van de Adobe Flash Player en de dual-core NVIDIA Tegra 2-processor zorgt voor snelle multitasking. Tot slot heeft de Optimus Pad 32GB intern geheugen.

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus Pad is een Android-tablet met een gewicht van 630 gram. De afmetingen van het tablet zijn 24,3 x 14,9 x 1,3 centimeter.

Hardware

De LG Optimus Pad draait op een 1 GHz NVIDIA Tegra 2 processor en heeft een intern geheugen van 32 GB. De grootte van het werkgeheugen is onbekend. De maximale resolutie van het 8,9\"-NOVA-scherm is 1280 x 768 pixels. NOVA is een door LG ontwikkelde heldere en energiezuinige schermtechnologie. Met de ingebouwde webcam kan je de Optimus Pad ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Verder bezit de Optimus Pad in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de LG aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De LG Optimus Pad kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De LG Optimus Pad draait op Android 3.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor het gebruik op tablets. De browser-, camera-, contacts- en email-toepassingen in Android 3.0 zijn ook allemaal aangepast voor het gebruik op grotere (tablet)displays. De browser kent enkele van de belangrijkste vernieuwingen. Je kan er nu voor kiezen om automatisch ingelogd te zijn op Google sites (bijvoorbeeld Gmail). Met een Google-account kan je daarnaast automatisch je bookmarks synchroniseren met Google Chrome. Het zoomen en scrollen is verbeterd, wederom met het oog op grotere displays. Meerdere tabs vervangen de verschillende browser-schermen. Niet onbelangrijk is dat in Android 3.0 een "incognito-modus" is toegevoegd waarmee je anoniem kan browsen. Android 3.0 is verder de eerste Android-editie die zowel single- als multicore-processors ondersteunt. Voor Android 3.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus Pad

Van de LG Optimus Pad staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus Pad is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het LG Optimus Pad testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus Pad

Algemeen
ProductLG Optimus Pad
Aankondiging2010
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht630 gram
Afmetingen243,0 x 149,0 x 13,0 mm
IP codering
Accuvermogen6.400 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 3.0
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra 2
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Opslag32 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,9" (168 ppi)
Resolutie1.280 x 768px
SchermsoortNOVA
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee