Interessant:

OneNote Mobile-app voor iPhone

nieuws 19 januari 2011 om 09:51

Microsoft heeft een mobiele OneNote-applicatie voor de iPhone uitgebracht; met deze app kan je OneNote 2010- en OneNote Web App-bestanden openen op je iPhone.

OneNote is een digitaal kladblok waarin je allerhande aantekeningen kan opnemen, ook in de vorm van foto's, bulletlists of to-do-lijsten. Voor het gebruik van OneNote op je iPhone is een Windows Live ID benodigd. Deze is eenvoudig (gratis) aan te vragen en heb je al als je een Hotmail-adres hebt. Je kan je OneNote-notities synchroniseren met Windows Live Skydrive, de gratis online opslagdienst van Microsoft, zodat je ze overal kan raadplegen.

OneNote Mobile verscheen eerder (voorgeinstalleerd) voor Microsofts eigen Windows Phone 7-besturingssysteem. Opmerkelijk is dat OneNote nog niet eerder voor een Apple-apparaat verscheen: het programma ontbreekt in Office voor Mac 2011, het meeste recent Office-pakket voor de Mac.

De OneNote-applicatie voor de iPhone is de eerste Office-applicatie voor iOS en is (tijdelijk) gratis te downloaden in de iTunes App Store. OneNote Mobile werkt op de iPhone 4/3GS/3G, de iPad en de iPod touch. Let op dat je wel de laatste iOS-editie (iOS 4.2) moet hebben geinstalleerd!

Microsoft