Interessant:

iPhone 4 heeft ontvangstproblemen

nieuws 25 juni 2010 om 09:49

Kort na de levering van de iPhone 4 in verschillende landen zijn er veel klachten over de ontvangst van het toestel; de problemen zouden worden veroorzaakt door een designfout.

De iPhone 4 is momenteel verkrijgbaar in Duitsland, Groot-BrittanniŽ, Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten. Uit de eerste ervaringen van gebruikers blijkt dat er veel problemen met de ontvangst van het toestel zijn.

De ontvangstproblemen zijn waarschijnlijk het gevolg van een designfout. De metalen omranding van de iPhone 4 doet namelijk ook dienst als twee verschillende antennes. Een antenne is bedoeld voor contact met WiFi-netwerken en Bluetooth, terwijl de andere antenne contact maakt met 3G- en GSM-netwerken. Uiteraard zitten deze antennes los van elkaar in het toestel.

Als je met je hand echter de iPhone 4 vasthoudt aan de zijkant, worden de twee antennes alsnog met elkaar verbonden. Als de twee antennes met elkaar in contact komen kan het gebeuren dat de ontvangst van de telefoon vermindert of zelfs geheel wegvalt. Vooral bij zweterige handen is dit snel het geval.

Volgens Apple is het echter geen groot probleem. Om ontvangstproblemen met de iPhone 4 te voorkomen moet je het toestel niet vastpakken op een manier waarop je met je hand beide kanten van de zwarte metalen strip aan de onderkant bedekt. Een nog eenvoudigere manier om het probleem te voorkomen is een hoesje te gebruiken.

De iPhone 4 is vanaf eind juli of begin augustus verkrijgbaar in Nederland en Belgie.

The Register