Interessant:

Beschermhoesjes slopen iPhone 4

nieuws 11 november 2010 om 15:25

Apple wil een einde maken aan de verkoop van beschermhoesjes en bumpers voor de iPhone 4 die het toestel beschadigen in plaats van beschermen tegen beschadiging.

Apple wil zelfs hoesjes van externe fabrikanten gaan testen om te onderzoeken of deze de iPhone 4 niet beschadigen. Apple zou veel klachten hebben ontvangen over iPhone-hoesjes die breuken en krassen op het toestel zouden veroorzaken in plaats van de telefoon te beschermen tegen beschadigingen. Vooral de glazen achterkant van de iPhone 4 is kwetsbaar bij slide-on hoesjes. De problemen zouden niet spelen bij de iPhone 3GS, die een plastic achterzijde heeft.

Apple begon in juli met de levering van gratis iPhone-bumpers bij de iPhone 4, die het vermeende antenneprobleem van de iPhone 4 moesten voorkomen. In september stopte Apple echter alweer met de gratis iPhone-bumpers, omdat volgens Apple "slechts een klein gedeelte van de iPhone 4-gebruikers nog een bumper nodig heeft". Het is onduidelijk of Apple's eigen hoesjes ook beschadigingen veroorzaken.

Digital Trends