Interessant:

Apple introduceert iPhone 4S

nieuws 4 oktober 2011 om 20:29

Vanavond heeft Apple de iPhone 4S geintroduceerd. De iPhone 4S oogt exact hetzelfde als de iPhone 4, maar is beduidend sneller dankzij een nieuwe dual-core CPU en GPU.

Naar eigen zeggen zijn de grafische prestaties van de iPhone 4S tot zeven keer sneller dan die van de iPhone 4. Het antenneprobleem dat zich bij de iPhone 4 voordeed hebben de ingenieurs van Apple opgelost door twee verschillende autonome antennesystemen in de 4S op te nemen.

Apple iPhone 4S
Apple iPhone 4S

Ook de camera van de iPhone 4S is met een resolutie van 8 megapixel fors verbeterd; 1080p HD-video behoort tevens tot de mogelijkheden.

De accu biedt 8 uur spreektijd (14 uur bij 2G), en 6 uur high-speed webbrowsen. Met alleen WiFi zou de nieuwe 4S het 9 uur uit moeten houden (web), 10 uur (muziek) of 40 uur (video).

Nieuw is ook de Siri virtual assistant, een spraakgestuurde interface voor je iPhone. Door op de microfoon te drukken kan je met je stem tekst invoeren om bijvoorbeeld het weer te checken of op het web te zoeken. De technologie lijkt zeer op Google Voice Search dat standaard met Android wordt meegeleverd. Het display is met 3,5-inch even groot als van de iPhone 4.

De iPhone 4S zal vanaf 28 oktober verkrijgbaar zijn in Nederland en komt in edities met 16GB, 32GB of 64G geheugen. iOS 5 is vanaf 12 oktober beschikbaar.

Verder lezen:
- iPhone 4S vs. iPhone 4: verschil

Engadget