Interessant:

Apple past iPhone 4 niet aan

nieuws 19 juli 2010 om 09:52

De software of de hardware van de iPhone 4 wordt niet aangepast om de ontvangstproblemen te verhelpen. In plaats daarvan krijg je een gratis hoesje bij aankoop van de iPhone 4, waarmee de problemen minder zouden worden.

Een kleine maand geleden kwamen de eerste berichten over de antenneproblemen van de iPhone 4 naar buiten. In eerste instantie ontkende Apple de problemen. Daarna gaf de Amerikaanse electronicafabrikant instructies over hoe het toestel vast te houden. Vervolgens claimde Apple dat de ontvangst goed is, maar dat de signaalsterkte verkeerd wordt weergegeven.

Vrijdag heeft Apple in een persconferentie toegegeven dat de iPhone 4 inderdaad kampt met antenneproblemen. Als oplossing voor het probleem biedt Apple kopers van de iPhone 4 een gratis hoesje aan, waardoor de ontvangst niet of minder wordt gestoord bij aanrakingen. Voor een toestel van meer dan 750 euro is dit een wel erg karige oplossing.

Minder fraai was dat Apple gedurende de persconferentie hard uithaalde naar de concurrentie. Volgens Apple hebben ook toestellen van Nokia, Motorola, HTC en Samsung last van antenneproblemen.

Al met al verdient de handelswijze van Apple geen schoonheidsprijs. Het bedrijf dat toch al niet bekend staat als het meest klantvriendelijke bedrijf bevestigt dat hier nog eens. Het is nu aan kopers om af te wegen of zij koste wat kost een iPhone 4 willen hebben met ontvangstproblemen of een iPhone 4 met verplicht hoesje.

portablegear.nl