Interessant:

Dell en Nokia geinteresseerd in overname Palm

nieuws 11 december 2009 om 08:30

Volgens persbureau Reuters zijn veel partijen geintereseerd in een overname van Palm; onder de gegadigden zouden Nokia, Dell, Motorola, Cisco en HP zijn.

Palm is jarenlang een pionier geweest op het gebied van handheld-computers en multimedia-telefoons, maar de laatste jaren zat het slop erin. De introductie van de Palm Pre en een nieuw mobiel besturingssysteem (WebOS) begin 2009 zette het Amerikaanse bedrijf echter terug op de kaart. Ook de introductie van de Palm Pixi (niet in Nederland verkrijgbaar) was veelbelovend.

De heropleving van Palm is natuurlijk ook bij de concurrentie niet onopgemerkt gebleven en volgens persbureau Reuters zouden zelfs verschillende partijen geintereseerd zijn in de overname van het bedrijf. Reuters noemt Nokia, Motorola, Dell, Cisco en HP als belangrijkste gegadigden.

Voor Nokia zou een overname van Palm interessant zijn, omdat het Finse bedrijf dan sterker op de Noord-Amerikaanse markt aanwezig zou zijn. Computerfabrikant Dell richtte onlangs een eigen mobiele divise op en het introduceerde haar eerste smartphone, de Dell Mini 3i. Daarmee is duidelijk dat Dell zich in de toekomst meer wil gaan profileren op de telecommarkt; een overname van Palm zou hierbij kunnen helpen.

Reuters