Interessant:

HP Pre 3 en HP Veer gepresenteerd

nieuws 10 februari 2011 om 09:10

HP/Palm heeft twee nieuwe WebOS-smartphones met uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en touchscreen gepresenteerd: de 3,6-inch HP Pre 3 en de 2,6-inch HP Veer.

Het zijn de eerste smartphones met Palms webOS die onder het merk van HP verschijnen na de overname van Palm door HP in 2010. De HP Pre 3 volgt de Palm Pre 2 op. Dit toestel heeft een 3,6-inch touchscreen en draait op HP WebOS. Multitasking is goed mogelijk dankzij de krachtige 1,4GHz Qualcomm-processor en de connectiviteit is prima in orde met Bluetooth, WiFi, 3G, aGPS en Microsoft Exchange met push-mail functionaliteit. De telefoon is ook te gebruiken als WiFi-hotspot voor vijf andere apparaten. Handig is de mogelijkheid om een chatgesprek direct met één druk op de knop om te schakelen naar een telefoongesprek. De HP Pre 3 heeft verder een 5-megapixel camera met 720p HD-videorecorder en een 3,5mm poort voor standaard headsets. De Pre 3 komt met 8GB of 16GB geheugen.

HP Pre 3
HP Pre 3

De HP Veer kan gezien worden als de opvolger van de Palm Pixi. Net als de Pre 3 beschikt de Veer over het WebOS-besturingssysteen, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, 3G/HSPDA, Bluetooth, aGPS, Microsoft Exchange met push e-mail, aGPS, een 5-megapixel camera en een 3,5mm poort. Ook op de HP Veer zijn chatgesprekken eenvoudig om te zetten naar telefoongesprekken. De Qualcomm-processor is met 800MHz echter trager dan de 1,4GHz-processor van de Pre 3 en dit model is alleen leverbaar met 8GB geheugen. Een HD-videorecorder ontbreekt eveneens.

HP Veer
HP Veer

 

Naast de twee HP/Palm smartphones is ook de HP TouchPad met webOS gepresenteerd. Alle nieuwe modellen staan gepland voor de zomer; het is nog onbekend of ze dan ook naar Nederland komen.

HP/Palm