Interessant:

Lenovo, HTC willen Palm kopen

nieuws 14 april 2010 om 09:48

Het gaat niet goed met Palm en het bedrijf is daarom in de aanbieding; verschillende partijen, waaronder Lenovo en HTC, zouden de Amerikaanse fabrikant wel over willen nemen.

Palm probeerde begin 2009 weer enig succes te behalen in de mobiele industrie met enkele fraaie introducties, te weten de Palm Pre en de Palm Pixi met het vernieuwde en veelbelovende Palm WebOS. Begin dit jaar volgden daarop de Palm Pre Plus en Pre Pixi Plus. Toch hebben de toestellen tot nu toe Palm nog niet het nieuwe broodnodige succes bezorgd.

Palm is daarom officieel in de aanbieding en volgens de geruchten zijn er zeer veel verschillende clubs in een overname geintereseerd. Eind vorig jaar meldde persbureau Reuters dat Dell of Nokia Palm wel wilde overnemen. Volgens de laatste geruchten zouden nu ook HTC en Lenovo interesse hebben in een overname van Palm. Door de vele geruchten fluctueert de waarde van de aandelen van Palm de laatste tijd aanzienlijk. Het is nog te bezien welke partij Palm daadwerkelijk overneemt.

Unwired View