Interessant:

Camera Huawei P20 Pro beste ooit

achtergrond 29 maart 2018 om 14:14

Cameratester DxOMark heeft de afgelopen tijd de P20 en de P20Pro aan de tand gevoeld en is laaiend enthousiast. Volgens het testbureau heeft de P20 Pro de meest innovatieve, en tegelijk ook de beste, camera op een smartphone ooit.

Op 27 maart 2018 kondigde Huawei haar nieuwe toptoestellen voor midden 2018 aan, de Huawei P20 en de Huawei P20 Pro. De drievoudige camera op de P20 Pro staat in theorie garant voor uitstekende foto's. DxOMark heeft de camera's van beide toestellen uitgebreid getest en concludeert inderdaad dat de P20 Pro de beste smartphonecamera is die ooit door DxOMark is getest.

Camera Huawei P20 Pro

Met een score van 109 punten legt de P20 Pro de lat voor toekomstige toestellen erg hoog. Op alle vlakken scoort de P20 Pro de hoogste score. Het toestel komt het beste uit de verf bij stilstaande beelden, wat resulteert in een nieuwe topscore van 114 punten. De grote sensor in de hoofdcamera in combinatie met de monochrome sensor zorgt voor uitstekende prestaties bij weinig licht en een meer dan goed dynamisch bereik. De optische zoomlens zorgt voor de beste optische zoom tot nu toe op een smartphone. De monochrome camera zorgt ook voor excellente scherpte/diepte-effecten. Op het gebied van video valt de P20 Pro ook in positieve zin op, dankzij top beeldstabilisatie, een goede autofocus en zeer weinig ruis. Met een score van 98 worden de prestaties van de Google Pixel 2 nipt overtroffen.

De conclusie van DxOMark is dan ook erg positief. "We zijn eraan gewend geraakt dat elke nieuwe generatie smartphone weer een stukje beter is dan de voorgaande generatie. Als we echter kijken naar de foto's en resultaten van de P20 Pro dan lijkt het alsof Huawei één of twee generaties heeft overgeslagen, zo goed zijn de resultaten. De drievoudige camera van de P20 Pro is de grootste innovatie in mobiele fotografie sinds tijden en is een echte game changer."

DxOMark scores maart / april 2018
DxOMark scores maart / april 2018

Camera Huawei P20

De reguliere P20 scoort met zijn dubbele camera logischerwijs wat minder dan de P20 Pro. Desondanks weet het toestel toch de tweede overall-score ooit neer te zetten. De camerasetup is vergelijkbaar met die van de P10, oftewel een combinatie van een 1/2,3" RGB chip en een 1/2,78" monochroom chip. De beelden van beide camera's worden gecombineerd tot één geheel, waarbij ruis wordt gereduceerd en detail en kleurbereik wordt verhoogd.

Ook over deze camera is DxOMark enthousiast. "Hoewel de score van de P20 Pro niet wordt gehaald, scoort dit toestel toch 102 punten, en is daarmee de tweede beste smartphonecamera ooit. Het toestel scoort uitstekend op stilstaande beelden, met goede details en een groot bereik onder alle condities. Het scherpte/diepte-effect en de zoom zijn van hoge kwaliteit. Met 94 punten op gebied van video hoeft het toestel alleen de Pixel 2 en de P20 Pro voor zich te laten. Pluspunten zijn een efficiente beeldstabilisatie, een precieze autofocus en goede details onder alle condities."

DxOMark