Interessant:

Huawei met P20 en P20 Pro

nieuws 27 maart 2018 om 11:55

Omdat een dubbele camera vrijwel standaard is in het hoge segment, doet Huawei er nog een schepje bovenop met de introductie van de P20 Pro met een Leica triple-lens-camera. Hierdoor kan je nu vijf keer zoomen zonder kwaliteitsverlies.

In Parijs introduceerde Huawei vandaag onder enorme belangstelling haar nieuwe vlaggenschepen voor de komende zes maanden, de Huawei P20 en de P20 Pro. De toestellen volgen de P10 en P10 Plus van vorig jaar op. Het grootste verschil tussen de P20 en de P20 Pro is de camera.

Camerafuncties P20-serie

Meest opvallende feature op de Huawei P20 Pro is namelijk de reeds genoemde Leica triple camera. De cameraconfiguratie bestaat uit een 40-megapixel RGB-sensor, een 20-megapixel monochroom sensor en een 8-megapixel-sensor met een telelens. Dit geavanceerde camerasysteem vangt meer licht en details op én biedt een vijfvoudige optische zoom. De reguliere P20 heeft geen triple camera, maar 'gewoon' een dubbele camera met een 20 megapixel resolutie en een tweevoudige optische zoom. Beide telefoons hebben innovatieve fotografiefuncties, waaronder Master AI, die door AI-aansturing ervoor zorgt dat iedereen over professionele fotografievaardigheden beschikt en Huawei AIS, een krachtige AI-beeldstabilisatietechnologie. Op allebei de toestellen vind je aan de voorzijde, een 24 megapixel selfiecamera voor gedetailleerde foto's.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Specificaties P20-serie

De P20 Pro en de P20 verschillen verder op kleine punten van elkaar. De P20 Pro heeft een wat groter 6,1-inch scherm, daar waar de P20 het doet met een 5,8-inch scherm. Ook heeft de P20 Pro 6 GB intern geheugen in plaats van 4 GB zoals in de P20. De toestellen draaien op een Kirin 970 processor met een speciale Neural Network Processing Unit (NPU) voor kunstmatige intelligentie. Huawei levert uiteraard de nieuwste Android versie mee (8.1) in combinatie met EMUI 8.1, de eigen interface van Huawei.

“Met de Huawei P20 Pro betreden we een nieuw tijdperk in smartphonefotografie, met een geheel nieuwe standaard”, aldus Richard de Borst, Director Netherlands van de Huawei Consumer Business Group. “De combinatie van de allernieuwste smartphonetechnologie met de legendarische kracht van Leica camera’s, in combinatie met aansturing door kunstmatige intelligentie, maakt fotografie met de Huawei P20 Pro tot een ongelofelijke ervaring met meesterlijke resultaten bij iedere foto.”

Huawei P20
Huawei P20

De Huawei P20-serie is leverbaar in de kleuren zwart (Black) en blauw (Midnight Blue). De P20 is vanaf 28 maart te koop voor een adviesprijs van 649 euro. De P20 Pro is vanaf 16 april te koop voor een adviesprijs van 899 euro. Als je het toestel voor 16 april 2018 koopt dan wordt deze geleverd met een exclusieve Huawei EnVizion 360 camera ter waarde van 199 euro. Begin deze maand introduceerde Huawei de P20 Lite, een midrange familielid van de P20-familie.

portablegear.nl