Interessant:

Apple iPad nu ook geschikt voor Apple Pencil

nieuws 28 maart 2018 om 10:49

Apple heeft een nieuwe 2018 versie van haar populaire iPad aangekondigd. De nieuwe iPad kan nu ook overweg met de Apple Pencil. De tablet is per direct te koop in vier varianten.

De nieuwe 9,7-inch iPad heeft een Retina-scherm met ingebouwde Touch-sensor met hoge resolutie, waardoor het gebruik van een Apple Pencil mogelijk is. De Apple Pencil is voor het eerst geďntroduceerd bij iPad Pro. Met een Apple Pencil kun je op een natuurlijke manier heel vloeiend tekenen. Geavanceerde sensoren meten zowel de druk die wordt uitgeoefend als de hoek waaronder dat gebeurt. Je kunt tot op de pixel nauwkeurig werken en de vertraging is nauwelijks merkbaar. Zo kun je eenvoudig en snel aantekeningen en illustraties maken in apps als Notability, Pages, Numbers, Keynote en Microsoft Office. Speciale technologie zorgt ervoor dat je je hand gewoon op het scherm kunt laten rusten als je met Apple Pencil aan het schrijven of tekenen bent.

Apple iPad 2018
Apple iPad 2018

“iPad staat voor onze visie op de toekomst van computers. Honderden miljoenen mensen in de hele wereld gebruiken hun iPad dagelijks, voor hun werk, op school of gewoon voor de lol. De 9,7-inch iPad was al ons populairste model. Deze nieuwe uitvoering biedt mensen nog meer mogelijkheden om hun creativiteit aan te boren en hun leerproces te optimaliseren”, vertelt Greg Joswiak, Vice President Product Marketing van Apple.

De nieuwe iPad is uitgerust met de door Apple ontworpen A10 Fusion-chip met een 64-bits architectuur van desktopklasse. De CPU is 40 procent sneller en de graphics zijn 50 procent sneller. De camera’s voor en achter bieden ook bij weinig licht een prima kwaliteit. Verder kun je er documenten mee scannen, films mee maken en mee facetimen.

Apple iPad 2018
Apple iPad 2018

De iPad 2018 is verkrijgbaar in een zilveren, spacegrijze en nieuwe gouden uitvoering voor een prijs vanaf 359 euro voor het 32-GB Wi-Fi-model en 449 euro voor het 32-GB WiFi + 4G-model. De Apple Pencil is los verkrijgbaar voor 99 euro.

portablegear.nl