Interessant:

Samsung Galaxy A9: vier hoofdcamera's!

nieuws 11 oktober 2018 om 11:24

Samsung komt met de Galaxy A9, de eerste telefoon ter wereld met een viervoudige hoofdcamera. De Galaxy A9 is tevens de eerste telefoon in de A-serie, die - op papier - een betere camera heeft dan Samsungs S-lijn.

Camera's worden steeds belangrijker op mobiele telefoons. Een dubbele camera is eerder regel dan uitzondering. Huawei introduceerde op de P20 Pro voor het eerste een drievoudige camera. Samsung overtreft dit aantal nu met de quad-camera van de Samsung Galaxy A9.

"Waardevolle innovatie is onmisbaar in een wereld die wordt aangedreven door visuele communicatie," zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. "Als Samsung hebben we een naam hoog te houden. Ons volledige Galaxy-portfolio draait om baanbrekende innovaties waarmee we het leven leuker en makkelijker maken. Naast de vele extra’s is de cameratechnologie in de Galaxy A9 daar een voorbeeld van."

Samsung Galaxy A9 - Roze
Samsung Galaxy A9 - Roze

Vier lenzen met eigen taak

Elk van de vier lenzen heeft een eigen taak. De basis bestaat uit een 24-megapixel hoofdcamera met autofocus en een diafragma van F1,7. Daarnaast zijn er drie ondersteunende lenzen. De tweevoudige optische zoomlens van 10 megapixel (F2,4) zorgt ervoor dat je tot twee keer kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies. De Ultra Wide Lens van 8 megapixel (F2,4) biedt je de mogelijkheid om panoramafoto's te maken. Met de Depth Lens van 5 megapixel (F2,2) voeg je het professioneel ogende bokeh effect toe.

Naast de vier lenzen valt ook de enorme accu van de Galaxy A9 in positieve zin op. Met een inhoud van 3.800 mAh heb je meer dan voldoende energie voor een dag gebruik. Verder kan je rekenen op een 6,3-inch scherm met een Full HD+ resolutie, 6 GB RAM, 128 GB uitbreidbaar geheugen en Android Oreo.

Samsung Galaxy A9 - Viervoudige hoofdcamera
Samsung Galaxy A9 - Viervoudige hoofdcamera

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy A9 verschijnt in de kleuren zwart (Caviar Black), blauw (Lemonade Blue) en roze (Bubblegum Pink). De Galaxy A9 is vanaf november verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 599 euro. Eind september introduceerde Samsung de Galaxy A7 2018 met drie camera's.

portablegear.nl