Interessant:

BlackBerry OS 7: de details

achtergrond 4 mei 2011 om 10:21

Tegelijkertijd met de BlackBerry Bold 9900 heeft BlackBerry het nieuwe BlackBerry OS 7 aangekondigd. PortableGear zet de details van het nieuwste systeem op een rij.

Verbeterde browser

De browser in BlackBerry OS 7 is verbeterd ten opzichte van BlackBerry OS 6. Het scrollen en zoomen gaat vloeiender en daarnaast ondersteunt de BlackBerry 7 browser de "JIT (Just in Time) JavaScript-compiler". Dit is een technisch snufje waarmee (JavaScript)-websites sneller worden geladen. Tevens ondersteunt de nieuwe browser additionele HTML5-elementen, zoals HTML5 video. Nieuw is verder de support van voice-search, waarmee je via stemopdrachten kan zoeken. BlackBerry OS 7 is de eerste versie van het besturingssysteem dat het 'Liquid Graphics'-touchscreen van de BlackBerry Bold 9900 ondersteunt.

NFC & Wikitude

De BlackBerry Bold 9900 met BlackBerry OS 7 ondersteunt NFC ("Near Field Technology"), een techniek waarmee je nu in sommige landen via een 'smart tag' (een soort streepjescode) met het toestel een weblink kan uitlezen. Op termijn wordt mogelijk ook mobiel betalen mogelijk. Tevens beschikt de Bold 9900 met BlackBerry OS 7 over Wikitude, een zelfde soort Augmented Reality als Layar. Hiermee kan je via de camera van je BlackBerry internet-'informatielagen' in je omgeving aflezen.

BlackBerry Balance

BlackBerry OS 7 ondersteunt uiteraard Media Sync via de BlackBerry Desktop Software, waarmee je BlackBerry-smartphone eenvoudig met je PC te synchroniseren is. Een nieuwe toevoeging is BlackBerry Balance. Deze software helpt je persoonlijke en zakelijke content te scheiden - zowel op het gebied van e-mail, multimedia, games, apps als Facebook en Twitter. BlackBerry Balance werkt nauw samen met de BlackBerry Enterprise Server 5.0.3. Via deze server is het bijvoorbeeld mogelijk om op afstand alleen zakelijke data te wissen of om te blokkeren dat werkgerelateerde apps worden geforward of gekopieerd.

Beschikbaarheid

BlackBerry OS 7 is alleen beschikbaar voor de nieuwste BlackBerry-smartphones. Het eerste toestel dat er standaard mee wordt geleverd is de BlackBerry Bold 9900. BlackBerry OS 7 zal niet beschikbaar komen voor oudere BlackBerry-modellen.

BlackBerry OS 7
BlackBerry OS 7

portablegear.nl