Interessant:

BlackBerry Balance: helpt prive en professioneel scheiden

nieuws 26 januari 2011 om 10:00

RIM heeft BlackBerry Balance-software in ontwikkeling waarmee het voor gebruikers eenvoudiger wordt om hun privézaken op de BlackBerry te scheiden van werkgerelateerde bezigheden.

"De smartphone wordt op twee manieren gebruikt: professioneel en privé", aldus Jeff McDowell, CEO van RIM, tegenover persbureau Reuters. "Met BlackBerry Balance willen we een innovatieve oplossing bieden die werknemers enerzijds de mogelijkheid geeft de smartphone voor professionele bezigheden te gebruiken, terwijl hun tegelijkertijd de vrijheid wordt geboden om hem voor privézaken te gebruiken, bijvoorbeeld voor Facebook, browsen over het web en het checken van persoonlijke e-mail".

Voor het professionele gebruik zou de BlackBerry Balance-software gebruik maken van de BlackBerry Enterprise Server, terwijl bijvoorbeeld websites en foto's die privé worden bekeken hier buiten worden gehouden. BlackBerry Balance komt ook beschikbaar voor de BlackBerry PlayBook tablet. RIM is van plan ook ondersteuning voor Microsoft SharePoint op de PlayBook toe te voegen.

Het is nog niet bekend of de BlackBerry Balance-software ook naar Nederland ook. Ook is nog niet duidelijk wanneer de PlayBook in ons land wordt uitgebracht.

Naschrift: het eerste toestel dat standaard is voorzien van BlackBerry Balance is de in mei 2011 geintroduceerde BlackBerry Bold 9900.

Reuters