Interessant:

BlackBerry-topmannen stappen op

nieuws 23 januari 2012 om 09:41

BlackBerry-topmannen Mike Lazaridis en Jim Balsillie, die BlackBerry-fabrikant Research in Motion meer dan twintig jaar geleid hebben, treden af; wel blijven ze lid van de raad van bestuur. Thorsten Heins wordt BlackBerry's nieuwe CEO.

"Er komt een tijd in de groei van elk succesvol bedrijf dat de oprichters moeten erkennen dat er nieuw leiderschap nodig is. Jim Balsillie en ik hebben aan de raad van bestuur laten weten dat we dachten dat het daar nu de tijd voor was. Met BlackBerry 7 nu op de markt, BlackBerry 2.0 in februari en BlackBerry 10 later dit jaar, komt BlackBerry in een nieuwe fase en we vonden dat het tijd was voor een nieuwe leider om BlackBerry door deze fase te loodsen. Iedereen was het erover eens dat het Thorsten Heins moest zijn".

Thorsten Heins kwam in 2007 bij de hardware-afdeling van BlackBerry en kwam toen over van de Siemens Communications Group. Hij erkent dat BlackBerry hard moet blijven werken om de concurrentie te blijven bijbenen: "Net als elk bedrijf dat zo snel is gegroeid als BlackBerry, waren er onvermijdelijke groeipijnen", aldus Heins, "we hebben van deze uitdagingen geleerd en ik denk dat we er uiteindelijk als een sterker bedrijf uitkomen".

Hoewel in Nederland de BlackBerry-smartphones nog altijd erg populair zijn, heeft BlackBerry het internationaal erg moeilijk met de concurrentie van Android-smartphones en de iPhone. Vooral het bericht, eind 2011, dat de eerste BlackBerry-smartphones met het vernieuwde BlackBerry 10 OS pas eind 2012 op de markt komen, deed het bedrijf geen goed.

RIM