Interessant:

Samsung Galaxy S2 vs. BlackBerry Torch 9860

nieuws 24 september 2011 om 16:06

De BlackBerry Torch 9860 is het nieuwste full-touch model van BlackBerry. PortableGear vergelijkt de mogelijkheden met die van de Samsung Galaxy S2.

Conclusie:
Display & bediening
De BlackBerry Torch 9860 heeft met een 3,7-inch (480 x 800 pixels) zogenaamd "Liquid Graphics"-touchscreen (dat is een vrij recente technologie van BlackBerry-fabrikant RIM), een behoorlijk helder touchscreen in huis. Toch steekt het enigszins schril af bij het 4,3-inch super AMOLED Plus-display (eveneens 480 x 800 pixels) van de Samsung Galaxy S2 (i9100), dat in vrijwel elke omstandigheid goed is te zien. Voor de liefhebbers biedt de Torch 9860 wel meer fysieke toetsen onder het touchscreen, waaronder de van BlackBerry bekende touchpad.

Besturingssysteem
De BlackBerry Torch 9860 draait op het vernieuwde BlackBerry OS 7, dat flink verbeterd is ten opzichte van voorgaande edities. Een van de belangrijkste vernieuwingen (naast HTML5-support) is de toevoeging van BlackBerry Messenger 6, waarmee je nu tijdens een actieve applicatie kan blijven chatten. In de messenger-app is duidelijk veel tijd gestoken en deze is indrukwekkender dan de Google Talk-app, die is voorgeinstalleerd op de Samsung Galaxy S2. Het besturingssysteem van de Galaxy S2 - Android 2.3 Gingerbread met daaromheen als schil de TouchWiz 4.0-interface ziet er echter moderner uit en is uitgebreider te customizen dan de Torch 9860.

Geheugen
De Samsung Galaxy S2 is verkrijgbaar met 16GB geheugen. De BlackBerry Torch 9860 heeft met 4GB opslagruimte minder ingebouwd geheugen. Van beide toestellen is het geheugen uitbreidbaar met een microSD-geheugenkaart (maximaal 32GB).

Camera
De BlackBerry Torch 9860 is vooral gericht op de snelle, maar degelijke, snapshots en video's met een 5-megapixel camera met LED-flitser en een 720p HD-videorecorder. De Samsung Galaxy S2 biedt meer camerakracht voor de medialiefhebbers met een 8-megapixel camera met LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder.

Connectiviteit
De Samsung Galaxy S2 biedt met WiFi, WiFi-hotspotfunctionaliteit, 3G/HSDPA, Bluetooth 3.0, DLNA, push e-mail, WiFi-Direct en een 2-megapixel webcam uitgebreidere connectiviteit dan de BlackBerry Torch 9860. Dat wil niet zeggen dat de connectiviteit van de Torch 9860 slecht is: dit toestel ondersteunt WiFi, Bluetooth 2.1, push e-mail, 3G/HSDPA en een VGA-webcam. Beide toestellen profiteren van hun besturingssysteem: de Galaxy S2 met Google's Android-besturingssysteem kan rekenen op perfecte integratie met alle bekende Google-apps, zoals Gmail, YouTube en Google Talk. De Torch 9860 daarentegen biedt naast de zeer uitgebreide BlackBerry Messenger 6 de van BlackBerry bekende uitstekende (en veilige) mailfunctionaliteiten. Zakelijke gebruikers hebben via WiFi toegang tot de BlackBerry Enterprise Server. Beide toestellen hebben uiteraard ook apps voor Twitter en Facebook aan boord.

Applicatiestore
Apps voor de BlackBerry Torch 9860 download je in de BlackBerry App World. Hoewel hier inmiddels behoorlijk wat apps voor verkrijgbaar zijn, kan deze applicatiestore zich nog bij lange niet meten met de Android Market, waarin je apps voor Samsung Galaxy S2 downloadt. Deze App Store van Google is de enige die zich momenteel kan meten met Apple's App Store.

Samsung Galaxy S2 v. BlackBerry Torch 9860
Samsung Galaxy S2 v. BlackBerry Torch 9860

Conclusie
De Samsung Galaxy S2 biedt meer (multimedia)mogelijkheden dan de BlackBerry Torch 9860, maar is ook iets duurder: Samsungs toestel heeft een adviesprijs van 699, tegenover een adviesprijs van 519 voor de Torch 9860. Voor zakelijk gebruik is de Torch 9860 zeer geschikt dankzij de prima mailfunctionaliteiten en BlackBerry Messenger 6 maakt ook messaging erg prettig. De Galaxy S2 is echt een multimediamonster, die geschikt is voor iedereen die een toestel met uitgebreide entertainmentmogelijkheden wil.

portablegear.nl