Interessant:

BlackBerry krijgt een Porsche-uitvoering

nieuws 21 oktober 2011 om 09:43

BlackBerry heeft een deal gesloten met sportautofabrikant Porsche en komt eind oktober met de 'Porsche Design BlackBerry', een BlackBerry-smartphone geinspireerd op de Porsche sportwagens.

De Porsche-uitvoering van de BlackBerry stond eerder onder meer bekend onder de codenaam 'BlackBerry Knight' en is voorzien van BlackBerry OS 7, WiFi, 3G en NFC. Het design wijkt erg af van de reguliere BlackBerry-smartphones: het toestel is een stuk hoekiger. Deze Porsche-uitvoering heeft als feitelijke toestelnaam BlackBerry Bold 9980 meegekregen; het betreft dan ook een aangepaste editie van de huidige BlackBerry Bold 9900.

De Franse (inmiddels failliete) telefoonfabrikant Sagem introduceerde in 2007 ook een Porsche-telefoon: de Porsche P'9521. De Duitse navigatiefabrikant Navigon kwam in 2006 met de Porsche Design Navigon, een navigatiesysteem met een op Porsche geinspireerd design. Ook Ferrari en Lamborghini introduceerden in het verleden hun eigen mobieltjes.

Porsche Design BlackBerry
Porsche Design BlackBerry

De Porsche Design BlackBerry wordt 27 oktober onthuld op een exclusief event in Dubai. Het is nog niet bekend of dit toestel in de Benelux op de markt komt; ook de prijs is nog onbekend.

Naschrift: de BlackBerry Porsche Design P'998 is inderdaad op bovengenoemde datum onthuld.

Unwired View