Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,3" (175 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Mini 2 1 Foto Samsung Galaxy Mini 2 2 Foto Samsung Galaxy Mini 2 3

Inleiding

De Samsung Galaxy Mini 2 (S6500) is de opvolger van de originele Galaxy Mini en is voorzien zijn van een 3,27-inch touchscreen, Android 2.3 en een single-core 800MHz-processor (waar zijn voorganger was voorzien van een 3,14-inch touchscreen, een single-core 600MHz-processor en Android 2.2). Verder beschikt de Galaxy Mini 2 over 4GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), 3G/HSDPA, Bluetooth 3.0, WiFi, WiFi-Direct, een 3-megapixel camera (met autofocus en een VGA-videorecorder) en Samsungs ChatON messaging-app. Middels de TouchWiz-interface met Samsungs Social Hub- en Music Hub-toepassingen heb je snel toegang tot je sociale netwerken en je muziek. De Galaxy Mini 2 is zeer compact en weegt slecht 107 gram, zodat het toestel prima in je broekzak past. Tegelijkertijd met dit model is de Samsung Galaxy Ace 2 aangekondigd.

Specificaties

De Samsung Galaxy Mini 2 is voorzien van een 800 MHz Qualcomm Snapdragon S1 single-core processor met 512 MB RAM. De Samsung Galaxy Mini 2 heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.300 mAh. Met de Galaxy Mini 2 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 3-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. De camera op de Samsung Galaxy Mini 2 heeft geen flitser. De Samsung Galaxy Mini 2 is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 320 x 480 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de Galaxy Mini 2 ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Galaxy Mini 2 is verkrijgbaar in de kleuren geel en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Mini 2 draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Mini 2

Van de Samsung Galaxy Mini 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Mini 2 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,8. Lees in het Samsung Galaxy Mini 2 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Mini 2

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Mini 2
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht107 gram
Afmetingen109,0 x 59,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S1
Kloksnelheid1 core (max 800 MHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,3" (175 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB