Interessant:

RIM opent BlackBerry App World in Nederland

nieuws 24 juli 2009 om 10:45

RIM heeft officieel de BlackBerry App World in Nederland en BelgiŽ geopend; in deze online portal kunnen onafhankelijke ontwikkelaars vanaf 26 juli hun applicaties aanbieden.

De officiŽle lancering van BlackBerry App World versie 1.1 vindt 31 juli plaats, dus developers kunnen net wat eerder applicaties aanbieden. De BlackBerry App Store - al eerder in de VS geintroduceerd - is vanaf 31 juli toegankelijk in Frankrijk, ItaliŽ, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Luxemburg, Ierland, BelgiŽ, Portugal en Nederland. Hoewel de App Store van BlackBerry dus beschikbaar komt voor Nederland is het nog niet in de Nederlandse taal; voorlopig moet Nederland zich redden met de Engelse, Duitse, Franse, Italiaanse of Spaanse taal.

Als je als ontwikkelaar een applicatie in de BlackBerry App Word wil plaatsen, log je in op http://na.blackberry.com/eng/developers/appworld.jsp en vervolgens volg je een eenvoudig stappenplan. Het is mogelijk om verschillende versies van een applicatie te uploaden in meerdere talen en voor verschillende toestellen. Daarnaast is het mogelijk om gelokaliseerde omschrijvingen in te voeren en de beschikbaarheid per land en telecomprovider weer te geven. Ontwikkelaars die zich hebben geregistreerd kunnen hun applicaties rechtstreeks uploaden. Als deze zijn goedgekeurd, kun je zelf bepalen wanneer de applicatie beschikbaar komt.

Alle ontwikkelaars die voor eind september 2009 hun applicatie(s) hebben ingevoerd, maken kans op een prijs van 100.000 dollar. Vrijwel elke grote telefoonfabrikant heeft momenteel een eigen Application Store beschikbaar in de hoop het succes van Apple's App Store te evenaren.

portablegear.nl