Interessant:

BlackBerry Playbook met Android-apps

nieuws 25 maart 2011 om 10:26

De geruchten gingen al enige tijd, maar nu heeft BlackBerry-fabrikant RIM officieel laten weten dat de BlackBerry PlayBook ook Android- en Java-applicaties zal ondersteunen.

De geruchten over ondersteuning van Android-applicaties door de BlackBerry PlayBook deden in februari reeds de ronde. Nu heeft RIM dan eindelijk officieel aangekondigd dat je ook Android- en Java-apps kan draaien op de BlackBerry tablet.

De PlayBook draait op een nieuw ontwikkeld BlackBerry Tablet OS, dat gebruik maakt van de QNX-technologie, een open-source technologie. Om Android- en Java-applicaties te kunnen draaien stelt RIM twee optionele "app-players" in de BlackBerry App World beschikbaar waarmee je de Java-apps en Android v2.3-apps op je PlayBook kan draaien.

"De toevoeging van BlackBerry Java- en Android-apps voor de BlackBerry Playbook geeft onze gebruiker een nog grotere keuze uit apps en toont de veelzijdigheid van het platform", aldus BlackBerry CEO Mike Lazaridis. Het is nog onbekend wanneer de PlayBook in Nederland verschijnt.

RIM