Interessant:

MWC trend 3: Application Stores

nieuws 18 februari 2009 om 09:30

Het succes van de App Store van Apple stimuleert andere partijen om een soortgelijke dienst op te zetten; op het Mobile World Congress onthulden Samsung, Nokia, Sony Ericsson en Microsoft allen hun eigen online applicatiewinkel.

Microsoft introduceerde op het congres Windows Mobile 6.5; een nieuwe dienst hiervan is Windows Marketplace. Hiermee kan je eenvoudig applicaties zoeken, vinden en aanschaffen. Je krijgt toegang tot Windows Marketplace met een Windows Live ID.

Nokia Ovi Store

Dat Microsoft een eigen Windows Marketplace zou beginnen lekte al eerder uit, tegelijkertijd met het gegeven dat Nokia een eigen online applicatiewinkel zou beginnen. De aankondiging op het Mobile World Congress dat Nokia een Ovi Store voor games, video's, podcasts en applicaties zou beginnen, was dan ook niet meer heel erg verrassend. In de Ovi Store, die pas in mei echt wordt geopend, gaan eerdere stores op, waaronder zoals Download!, Mosh en WidSets. Sony Ericsson kondigde Entertainment Unlimited aan, een Application Store met verschillende content, waaronder diverse applicaties en entertainmentervaringen.

Samsung introduceerde eveneens een Application Store; hierdoor zullen developers makkelijker applicaties voor Samsung toestellen kunnen distribueren. Samsung Mobile Innovator, Samsungs mobiele developer-programma, wordt uitgebreid met de ondersteuning van Java en Windows Mobile. De lancering van de twee nieuwe programma's volgt op de lancering van Samsung Mobile Innovator voor Symbian S60 in oktober 2008 en zijn deel van Samsungs ondersteuning voor open platforms.

Samsung kondigde ook aan dat het developers gaat helpen hun applicaties te distribueren met de lancering van een Samsung Application Store. Met de lancering van de beta-versie in januari 2009 zal de Samsung Mobile Application Store mobiele developers de eerste service verschaffen. Symbian S60 en Windows Mobile-ontwikkelaars kunnen als eerste gebruik maken van de Application Store.

Eerder kwamen ook al Vodafone (Application Manager) en Google/Android (Android Market) met een eigen applicatiewinkel.

portablegear.nl