Interessant:

Polar Vantage V en M volgen V800 op

nieuws 14 september 2018 om 08:10

Polar, pionier in draagbare sport- en fitnesstechnologie, komt met twee nieuwe sporthorloges voor de regulier sporter. De nieuwe Vantage-reeks, bestaande uit de Vantage V en M volgt de populaire Polar V800 op.

De Vantage V en Vantage M richten zich beiden op serieuze sporters, waarbij de Vantage V het topmodel is dat ook door professionele sporters gebruikt kan worden. De Vantage V beschikt over geavanceerde meetwaarden en coachingfuncties zoals Training Load Pro, Recovery Pro en hardloopvermogen aan de pols. Het waterbestendige horloge met GPS is voorzien van een ‘always-on’ kleuren touchscreen en heeft een batterij, die tot veertig uur continue training aankan. De Vantage M heeft geen touchscreen en heeft een accu, die tot dertig uur continue training aankan. De functies Recovery Pro en hardloopvermogen zijn niet aanwezig op de Vantage M.

Polar Precision Prime

Beide horloges zijn voorzien van een nieuwe hartslagmeetmethode, genaamd Polar Precision Prime. Met deze techniek worden bewegingen die het hartslagsignaal kunnen verstoren en tot onbetrouwbare metingen kunnen leiden, geminimaliseerd. Precision Prime is de enige technologie die drie methodes combineert om nauwkeurige hartslaggegevens te geven

“We zijn zeer verheugd om Polar Precision Prime te introduceren, de enige toonaangevende technologie die drie sensortypes integreert om de hartslag te meten aan de pols”, zegt Sanna Merio, Segment Manager bij Polar. “Precision Prime maakt gebruik van negen optische kanalen die twee kleuren en golflengtes van licht toepassen om gegevens uit verschillende lagen in de huid te filteren. Naast de 3D-versnellingsmeter hebben we ook nieuwe elektrode-sensors ingebouwd die het sensor-huidcontact meten. Deze verbeteringen betekenen een snellere responstijd, meer gevoeligheid voor metingen en een veel hogere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid voor hartslagmeting aan de pols.”

Polar Vantage V
Polar Vantage V

Vermogensmeter voor hardlopers

De Polar Vantage V is het eerste sporthorloge ter wereld dat hardloopvermogen meet aan de pols. Polar combineert verschillende loopgegevens in één cijfer dat geproduceerde vermogen tijdens het hardlopen vertegenwoordigt. Dankzij de meting aan de pols zijn er geen externe sensoren nodig. Hiermee wordt het nu ook voor lopers mogelijk om - zoals wielrenniers fietsen - te lopen op basis van vermogen.

Training Load Pro en Recovery Pro

De Vantage V biedt ook twee nieuwe begeleidingsfuncties voor serieuze atleten: Training Load Pro en Recovery Pro. Training Load Pro is ook op de Vantage M terug te vinden. Met deze functies brengt Polar als allereerste spierbelasting, door de atleet zelf ervaren belasting en cardiobelasting samen tot één totale kijk op trainingsbelasting. De nieuwe functies controleren de trainingsbelasting van elke sessie, meten de balans tussen belasting en tolerantie op de lange termijn en helpen je persoonlijke limieten te herkennen door je te informeren wanneer je overtraind bent, te weinig traint of op schema liggen.Recovery Pro biedt inzicht in de balans tussen training en herstel door korte- en lange termijnherstel te meten.

Polar Vantage M
Polar Vantage M

Beter plannen met Polar Flow for Coach

Beide horloges hebben tot slot Polar Flow for Coach, een gratis online service van Polar. Met Polar Flow for Coach ontwikkelen coaches trainingsschema's die synchroniseren met het Flow-account van een gebruiker. Vervolgens kan je je dagelijkse trainingen op je horloge volgen, en de coaches kunnen de resultaten bekijken en eventuele aanpassingen doorvoeren. Polar Flow for Coach biedt nu een geavanceerde seizoensplanner met gebruiksvriendelijke tools en visualisaties voor een jaarlijks overzicht, evenals gedetailleerd inzicht in wekelijkse en maandelijkse trainingen.

Prijzen en beschikbaarheid Polar Vantage V en Vantage M

De Polar Vantage V is als pre-order beschikbaar voor 500 euro. De hartslagset, inclusief Polar Vantage V en Polar H10 hartslagmeter, is beschikbaar voor 550 euro. De Polar Vantage M is beschikbaar voor 280 euro. Beide horloges verschijnen in het laatste kwartaal van 2018.

portablegear.nl