Interessant:

iPhone Xr, Xs en Xs Max de verschillen

achtergrond 14 september 2018 om 11:59

Op 12 september 2018 introduceerde Apple drie nieuwe iPhones. De modellen borduren voort op de iPhone X uit 2017 en bieden niet al te veel vernieuwing. In dit artikel zetten we de verschillen tussen de drie toestellen voor je op een rij.

Design en uiterlijk

Alle drie de toestellen hebben een enorm scherm met een grote scherm-to-body ratio. De Xs en Xs Max lijken het meest op de oude iPhone X door het grote glazen scherm met roestvrijstalen zijkanten. De Xs Max is qua grootte vergelijkbaar met de iPhone 8 Plus. De iPhone Xr is iets minder luxe uitgevoerd en heeft een design van aluminium en glas. De Xs is verkrijgbaar in de kleuren goud, spacegrijs en zilver. De Xr is in 6 kleuren verkrijgbaar, te weten rood, geel, wit, koraal, zwart en blauw. Een vingerafdruksensor is niet aanwezig. Veilig ontgrendelen van je toestel kan alleen middels FaceID. Ook is er net als bij eerdere modellen geen standaard koptelefooaansluiting.

iPhone Xr in zes kleuren
iPhone Xr in zes kleuren

Camera

De iPhone Xr heeft een 12-megapixel enkelvoudige camera met een f/1,8 diafragma. Optische beeldstabilisatie is standaard. De iPhone Xs en Xs Max hebben allebei een dubbele 12-megapixel camera. Dankzij de tweede camera is het mogelijk om tot twee keer optisch in te zoomen. Alle toestellen kunnen foto's maken met scherpte-diepte-effecten. Video's neem je op in 4K met maximaal 60 beelden per seconden.De selfiecamera bij de toestellen is identiek. Een 7-megapixel camera met een f/2,2 diafragma zorgt voor prima selfies. Ook de selfiecamera maakt HDR foto's. Via Retina Flash maak je ook in het donker goede selfies.

iPhone Xs - Dubbele camera
iPhone Xs - Dubbele camera

Beeldscherm

Elke telefoon heeft een ander beeldscherm. De iPhone Xs†is de kleinste van het stel, met een 5,8-inch beeldscherm. Het display van de XR is 0,3-inch groter (6,1-inch). De Xs Max is ten slotte het grootste toestel met een scherm van 6,5-inch. De beide XS'en hebben een Super Retine display, daar waar de iPhone Xr†het moet doen met een iets minder goed Liquid Retina-display. Ook de resoluties verschillen. De Xr heeft het minst scherpe scherm met een resolutie van 828 x 1.792 pixels. De iPhone Xs heeft dezelfde resolutie als de iPhone X (1.125 x 2.436). De Xs Max heeft met een resolutie van 1.242 x 2.688 de hoogste resolutie van het viertal.

Processor, RAM en snelheid

Alle drie de nieuwe toestellen draaien op de nieuwe A12 Bionic chip van Apple. De A12 is tot 15% sneller en tot 50% efficiŽnter dan zijn voorganger. Zelfs met al die krachtige functies is de gebruiksduur van iPhone Xs 30 minuten langer dan van iPhone X. Bij iPhone XS Max is dit zelfs anderhalf uur langer dan iPhone X. Vrij snel na de introductie van de toestellen doken de eerste Geekbench scores op. De iPhone Xr scoort 4.750 single core en 9.350 in de multicore test. Het toestel heeft 3 GB RAM. De Xs en de Xs Max hebben 4 GB RAM en scoren daardoor beter in de test met een score van 4.800 (single) en 10.250 (multi). Hiermee zijn de nieuwe iPhones de snelste toestellen ooit in Geekbench. In vergelijking met de iPhone X van vorig jaar zijn de multicore prestaties globaal hetzelfde. De singlecore prestaties zijn ongeveer 25% sneller. Een enkele processor wordt vaak gebruikt bij eenvoudige taken, die niet veel rekenkracht vergen.

iPhone Xs en Xs Max
iPhone Xs en Xs Max

Prijzen

Grootste innovatie van deze reeks iPhones is toch wel de prijs. Met prijzen van 859 euro tot 1659 euro zijn dit de duurste massaproductie telefoons ooit. De Xr is het 'goedkoopst' met prijzen van 859, 919 en 1.029 euro voor respectievelijk de 64, 128 en 256 GB versie. Bij de Xs zijn de prijzen achtereenvolgens 1.159, 1.329 en 1.559 euro. En bij de Xs Max zijn de prijzen helemaal enorm. De 64 GB versie kost 1.259 euro. Voor de 256 en 512 GB versie moet je 1.429 en 1.659 euro aftikken.

portablegear.nl