Interessant:

Apple Watch Series 4 sneller en dunner

nieuws 13 september 2018 om 07:28

Apple komt met de Apple Watch Series 4, haar nieuwste smartwatch voor 2018 en 2019. Het horloge oogt hetzelfde als zijn voorgangers, maar biedt een 30 procent groter beeldscherm en een dunnere body. Ook de hard- en software is verbeterd.

De Apple Watch Series 4 volgt de Series 3 uit 2017 op en is op alle vlakken verbeterd. Zo is naast het scherm de processor verbeterd. De S4-chip van de volgende generatie met een aangepaste 64-bits dual-core processor levert tweemaal de snelheid van zijn voorganger, terwijl de batterijprestaties grotendeels hetzelfde blijven. De speaker is 50 procent luider en geoptimaliseerd voor telefoongesprekken, Siri en Walkietalkie. Verder heeft de microfoon een andere plaats gekregen om echo te verminderen en zo de geluidskwaliteit te verbeteren.

“We vinden het geweldig dat Apple Watch een essentieel onderdeel in het leven van mensen is gaan uitmaken”, zegt Jeff Williams, Chief Operating Officer bij Apple. “De volledig vernieuwde Apple Watch Series 4 blijft een onmisbare communicatie- en fitnesspartner, en met de toevoeging van baanbrekende features zoals valdetectie en de eerste ECG-app ooit die direct voor de consument is bedoeld, wordt de Watch een intelligente begeleider voor je gezondheid.”

Apple Watch Series 4 - Nike+
Apple Watch Series 4 - Nike+

ECG-meting vanaf je pols

Natuurlijk biedt de Apple Watch Series 4 ook gezondheidsfuncties. Zo kan je direct vanaf je pols een ECG-meting uitvoeren, dankzij ingebouwde elektroden in de Digital Crown in combinatie met een nieuwe elektrische hartslagsensor in het kristal aan de achterzijde. Door de Digital Crown aan te raken ontvang je na 30 seconden een hartritmeclassificatie. Deze kan aangeven of het hart in een normaal patroon klopt of dat er tekenen van boezemfibrilleren zijn, een hartaandoening die tot ernstige gezondheidscomplicaties kan leiden. Alle registraties, de bijbehorende classificaties en eventuele aangetroffen symptomen worden bewaard in de Gezondheid-app in een pdf die met artsen kan worden gedeeld.

Apple Watch Series 4 
Apple Watch Series 4 

Verbeterde fitnessfuncties

Ook de fitnessfuncties zijn verbeterd. Met activiteitscompetities kan je andere Apple Watch gebruikers uitdagen. Automatische work-outdetectie geeft een waarschuwing om met een work-out te beginnen en kent met terugwerkende kracht credits toe. Yoga en hiken zijn nieuwe aparte work-outs die nauwkeurig het aantal verbrande calorieën en het aantal verdiende trainingsminuten bijhouden. Handig voor hardlopers die buiten trainen is dat de batterij nu tot wel zes uur meegaat. Ook zijn er nieuwe features, zoals de cadans bij hardlopen op de loopband of buiten, tempowaarschuwingen voor hardlopen buiten, en het bijgehouden tempo per kilometer, waarmee het tempo van de laatst gelopen kilometer wordt weergegeven.

Prijzen en beschikbaarheid

Je kan de Apple Watch Series 4 (GPS) vanaf vrijdag 14 september bestellen. De horloges zijn vanaf vrijdag 21 september verkrijgbaar. De Apple Watch Nike+ en de Apple Watch Hermès kan worden besteld bij Apple of in de Apple-store. De Apple Watch Series 4 (GPS) is verkrijgbaar vanaf 429 euro. De Series 3 krijgt nu een nieuwe startprijs van 299 euro. Naast de drie in zilver, goud en spacegrijs geanodiseerde aluminium uitvoeringen, is Apple Watch Series 4 nu ook verkrijgbaar in opvallend goudkleurig roestvrij staal met bijpassend Milanees bandje, in aanvulling op de roestvrijstalen modellen in zilver en spacegrijs. Dit najaar ziet een nieuwe collectie bandjes het licht, maar alle bandjes blijven geschikt voor elke generatie Apple Watch.

portablegear.nl