Interessant:

Polar introduceert Unite voor startende sporters

nieuws 2 juli 2020 om 12:02

Het nieuwe fitness-horloge Unite van Polar richt zich op beginnende sporters. De Polar Unite biedt je een vliegende start door het verschaffen van gepersonaliseerde, kant-en-klare trainingen, begeleiding en een compleet aanbod van eenvoudig te begrijpen functies en inzichten.

Alles begint met FitSpark, de dagelijkse trainingsgids op je pols. In tegenstelling tot een hoop andere trainingsbegeleiders geeft FitSpark suggesties voor kant-en-klare, gepersonaliseerde oefeningen op maat, die zijn gebaseerd op je slaap, herstel, conditie en trainingshistorie. Geanimeerde instructies, timers en vibraties begeleiden je bij de kracht-, cardio- en mobiliteitsoefeningen voor een optimaal resultaat.

Polar Unite biedt data en inzichten

Bij het sporten is het belangrijk om te beschikken over eenvoudig te begrijpen data en inzichten. De Polar Unite visualiseert realtime statistieken over je training en maakt gemakkelijk inzichtelijk of je te langzaam of te hard gaat. Met een analyse van hartslagzones, verbruikte calorieën en de belasting voor je cardiovasculaire systeem, laat de Polar Unite zien in welke mate de sessie heeft bijgedragen aan je vooruitgang. De Polar Unite biedt verder inzicht in de kwaliteit van je slaap en het herstel van je autonome zenuwstelsel. In de ochtend laat het horloge je weten hoe goed je bent hersteld van je inspanningen de dag ervoor en wat je lichaam op basis daarvan aankan.

“Polar wil fitness inzichtelijk maken,” zegt Justin Chacona, marketingmanager bij Polar. “Er zijn veel fitnesswearables op de markt, maar over het algemeen moet je kiezen tussen functionaliteit, prijs en prestaties. Met Polar Unite vangen we deze drie uitdagingen in één prachtig horloge vol essentiële fitness-hulpmiddelen en technologie, voor een betaalbare prijs.”

Polar Unite in het blauw en het rood
Polar Unite in het blauw en het rood

Met zijn bescheiden 32 gram kan Polar Unite dag en nacht gedragen worden en dankzij de smartphone-notificaties blijf je altijd online. Het heldere kleurenbeeldscherm is naar smaak aan te passen, met verschillende kleurenschema’s en bijpassende polsbandjes. De batterij gaat tot vier dagen mee met continue hartslagmeting en tot vijftig uur in doorlopende trainingsmodus. Buiten sporten is mogelijk met de connected GPS-functie, waarbij je dus de GPS van je smartphone gebruikt.

Polar Unite coaching-functionaliteiten

Polar Unite beschikt over een diverse smart coaching-functionaliteiten:

  • Sleep Plus Stages biedt een gedetailleerd, holistisch inzicht in de kwaliteit van je slaap en slaapcycli. Een makkelijk te begrijpen, dagelijkse slaapscore helpt om de nodige aanpassingen te maken en beter te slapen.
  • Nightly Recharge meet en geeft dagelijks feedback over hoe je autonome zenuwstelsel tijdens de nacht is hersteld van fysieke en mentale inspanning, stress en andere omgevingsfactoren de dag ervoor.
  • Serene helpt je lichaam en geest te ontspannen met ademhalingsoefeningen die stress verminderen en helpen om beter te slapen.
  • Fitness test test je huidige fitnessniveau snel zonder te zweten en vertelt je wat je moet doen om dat niveau te behouden of te verbeteren.
  • Continue hartslagmeting biedt diepgaand inzicht in hoe je lichaam reageert op dagelijkse inspanning en slaap en kan helpen om te begrijpen wat gedurende de dag de meest effectieve momenten zijn om te sporten.
  • De Activity Guide stelt een gepersonaliseerd, dagelijks activiteitendoel, motiveert je om in beweging te blijven en biedt tips over hoe dit te bereiken.
  • Smart Calories biedt gepersonaliseerd inzicht in je calorieverbruik voor een effectiever dieet.

Polar Unite complete range
Polar Unite complete range

Verkrijgbaarheid

De Polar Unite is vanaf vandaag verkrijgbaar voor 150 euro, inclusief polsbandjes in de maten S en M/L in de kleuren zwart, wit, roze of blauw. Siliconen polsbandjes in de kleuren mint en blush zijn verkrijgbaar voor 23 euro. Bovendien zijn er polsbandjes verkrijgbaar in diverse andere kleuren en materialen, zoals textiel en leer. Eerder introduceerde Polar al de Polar Ignite en de Polar Vantage.

portablegear.nl