Interessant:

Software-update en nieuwe kleur voor Polar Vantage

nieuws 16 oktober 2019 om 15:20

De populaire Polar Vantage V en M krijgen nieuwe functionaliteit dankzij een software-update. Daarnaast introduceert Polar ook een nieuwe, blauwe siliconen polsband voor beide horloges en is de Polar Vantage M nu beschikbaar in de kleur Black Copper.

De update omvat de introductie van de functies Sleep Plus Stages, Nightly Recharge en Serene op de Vantage-serie. Deze functies waren al beschikbaar op de in juni ge´ntroduceerde Polar Ignite.

Sleep Plus Stages

Met Sleep Plus Stages krijg je beter inzicht in je slaap. Sleep Plus Stages combineert verschillende parameters tot een makkelijk te begrijpen, wetenschappelijk door derden gevalideerde slaapscore en maakt zo inzichtelijk hoe je levensstijl de kwaliteit van je slaap be´nvloedt.

Nightly Recharge

Dankzij Nightly Recharge kan je je herstel goed in de gaten houden. Nightly Recharge meet door middel van je hartslag, hartslagvariatie en ademhaling hoe je autonome zenuwstelsel gedurende een nacht slaap herstelt. Vervolgens geeft je horloge gepersonaliseerde tips waarmee je geplande workouts en rustmomenten kunt aanpassen aan de behoefte van je lichaam, waardoor je uiteindelijk je prestaties en fitnessniveau verbetert.

Ademhalingsoefeningen

Je lichaam maakt geen onderscheid tussen fysieke en mentale stress, dus ook je geestelijke gezondheid heeft invloed op je herstel. Serene biedt dagelijkse ademhalingsoefeningen voor ontspanning, beter herstel en betere slaap.

Polar Vantage V - Blauw
Polar Vantage V - Blauw

Overige verbeteringen

Bovendien verbetert Polar met deze update ook de mogelijkheden tot plaatsbepaling van de Vantage V en M door, naast GPS en Glonass, ook compatibiliteit met Galileo- en QZSS-satellietsystemen toe te voegen. Hierdoor kunnen gebruikers per regio kiezen voor het beste satellietsysteem. Daarnaast voegt Polar de functies Zone Lock, inactiviteitswaarschuwingen, continue schermverlichting tijdens training en een fitness test (met H10-hartslagband of optische hartslag) toe aan de Vantage V en M. In december volgt een volgende update die bestaat de functies Wedstrijdtempo en FitSpark toevoegt aan de Vantage V en M, en ondersteuning van Strava Live Segments voor de Vantage V.

Beschikbaarheid en kleuren

De Polar Vantage V en M kosten respectievelijk 500 en 280 euro. Naast de versies met de blauwe siliconen polsband (Vantage V en M) en de Black Copper-editie (Vantage M) zijn er diverse andere kleuren verkrijgbaar. Losse polsbandjes (maat M/L) kosten 40 euro voor de Vantage V en 25 euro voor de Vantage M. De Polar Vantage V is bovendien ook verkrijgbaar in een premium Titan-editie voor 600 euro.

portablegear.nl