Interessant:

Nieuw vlaggenschip van LG: de G7 ThinQ

nieuws 2 mei 2018 om 23:03

LG heeft vandaag als laatste van de grote merken haar vlaggenschip voor de komende maanden gelanceerd, de LG G7 ThinQ. Net als bij de andere merken is kunstmatige intelligentie het toverwoord bij de nieuwe G7, vandaar de toevoeging ThinQ.

De LG G7 ThinQ draait op een Qualcomm Snapdragon 845 processor, aangevuld met 4 GB RAM en 64 GB aan interne opslag. De LG G7 ThinQ heeft een 6,1-inch display en is minder dan een halve centimeter groter dan de LG G6 - zijn voorganger -, maar niet breder. De LG G7 ThinQ kan dus gemakkelijk met één hand worden gebruikt. De gepolijste metalen rand geeft de LG G7 ThinQ een slanke, strakke look en het Gorilla Glass 5 aan zowel de voor- als achterkant maakt hem extra duurzaam. De nieuwste smartphone van LG is stof- en waterdicht met een rating van IP68. De LG G7 gaat de concurrentie aan met de Huawei P20 en de Galaxy S9.

LG G7 - Kleuren
LG G7 - Kleuren

LG G7 ThinQ camerafuncties

De LG G7 ThinQ heeft een 8 megapixel selfiecamera en twee 16 megapixel lenzen aan de achterzijde voor foto’s in hoge resolutie, zowel in de normale als in de Super Wide Angle modus. De groothoeklens, waar de smartphones van LG sinds de LG G5 om bekend staan, legt landschappen nu nog beter vast dan zijn voorgangers, met minder vervorming aan de randen, en selfies zijn helderder en natuurlijker dan ooit.

LG heeft verder de kunstmatig intelligentie-functies (AI) van de camera, die hun debuut maakten in de LG V30S ThinQ, verbeterd. De AI CAM biedt nu 19 verschillende manieren om foto’s te maken, in plaats van acht, voor nog beter geoptimaliseerde foto's. Met de nieuwe Super Bright Camera kunnen beelden tot vier keer helderder zijn zonder de typische ruis van foto's die bij weinig licht zijn gemaakt. Het slimme AI-algoritme past de camera-instellingen automatisch aan en zorgt voor de beste balans van helderheid, resolutie en kleuren. De LG G7 ThinQ is verder één van de eerste smartphones die Google Lens-mogelijkheden ondersteunt. Google Lens is ontwikkeld om objecten te herkennen met behulp van de nieuwste AI- en cameramogelijkheden.

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ

De LG G7 heeft een 6,1-inch QHD+ display met een 19,5:9 FullVision schermverhouding en een onderrand die 50 procent slanker is dan zijn voorganger. LG’s nieuwste lcd-technologie, Super Bright Display, zorgt ervoor dat het scherm zo helder is dat zelfs in direct zonlicht het scherm gemakkelijk zichtbaar is. Net als bij een goede tv of monitor kan het display op verschillende manieren worden ingesteld: De Auto-modus zoekt automatisch naar de juiste instellingen en de Eco-, Film-, Sport-, Game- en Expert-modus hebben hun eigen instellingen voor specifieke toepassingen. Je kan het beeld ook zelf afstellen door de beeldtemperatuur en RGB-waarden te wijzigen.

LG G7 ThinQ geluid

Het geluid van de LG G7 ThinQ verdient een bijzonder vermelding. De ruimte aan de binnenkant van de smartphone wordt gebruikt als resonantiekamer. Zo is het mogelijk om het geluid tot wel tien keer te versterken. Met de functie Boombox Speaker is de LG G7 ThinQ in staat om dit indrukwekkend "boombox" geluid te genereren zonder dat hiervoor een externe speaker nodig is. Wanneer de LG G7 ThinQ op een massief oppervlak of doos ligt gebruikt hij zijn resonantiekamer bovendien als woofer om het bass-effect nog verder te versterken.

LG G7 ThinQ prijs en beschikbaarheid

LG heeft nog geen prijzen bekendgemaakt van de LG G7 ThinQ. Ook een releasedatum is nog niet bekend. Het toestel komt in de kleuren grijs, blauw, rood en zwart.

portablegear.nl