Interessant:

Bizarre Pokemon Go verhalen

opmerkelijk 22 juli 2016 om 13:12

De Pokemon Go hype is nu enkele weken oud en overal ter wereld duiken bizarre verhalen op over de game. We zetten de vreemdste verhalen voor je op een rij.

De teller van Nederlandse spelers staat intussen op twee miljoen en ook in Nederland neemt de overlast van het spel toe. Hieronder tref je de vreemdste verhalen uit binnen- en buitenland.

Pokemon Go verbod in Saudi-ArabiŽ

Pokemon Go spelers in Saudi-ArabiŽ hebben pech meldt de NRC. Het populaire spel is daar namelijk verboden door de geestelijke sjeik Saleh Al-Fozan. Het spel lijkt volgens de sjeik te veel op gokken. Saudi-ArabiŽ voert al een lange strijd tegen Pokemon. Ook bij de eerste Pokťmonrage rond de eeuwwisseling verbood het land het (toen nog) kaartspel al. Voor spelletjes moet je sowieso niet in Saudi-ArabiŽ zijn. Zelfs schaken is er verboden omdat dat het werk van Satan zou zijn. Gelukkig zijn er nog genoeg andere spellen te doen in Saudi-ArabiŽ zoals het stenigen van gevangenen of het financieren van het wereldwijde terrorisme.

Auto-ongelukken

In heel de wereld gebeuren tal van ongelukken met Pokemon-spelende automobilisten. In Baltimore botste een Pokemon-speler tegen een politie-auto. Een bodycam van een van de agenten bracht de botsing in beeld. Gelukkig raakte niemand gewond.

Overlast en misdaad

In heel de wereld blijkt Pokemon een bron van overlast en criminaliteit. Zo werd in Tilburg afgelopen weekend een Pokemon Go-speler mishandeld tijdens het spelen van het spel omdat omstanders hem aanzagen voor een inbreker. Het hofje aan de Zusters van Orthenpoort in Den Bosch wordt overspoeld met Pokemonspelers. Vooral in het weekend en 's avonds is het een drukte van belang in het anders zo stille hofje in de binnenstad van Den Bosch meldt Omroep Brabant. "Soms zijn er wel 60 man", vertelt een buurtbewoonster. "En ze staan hier tot diep in de nacht en ook weer 's morgensvroeg. Ze houden me uit mijn slaap terwijl ik op tijd weer op moet, voor mijn werk.". In Missouri in Amerika gebruikten criminelen Pokemon om Pokemon-jagers te lokken om die vervolgens te beroven.

CIA-complot

Ook de Russen doen weer op hun geheel eigen wijze mee aan de Pokemon hype. In de media verschijnen volgens RTL Nieuws de vreemdste verhalen. Zo zou Pokemon Go een middel zijn van de CIA om Russen in de gaten te houden. Ook de Russische waakhond voor consumentenrechten neemt het spel onder de loep om onderzoek te doen naar mogelijk schadelijke effecten.

Pokemon bebording

In Snackbar Frank in Hoogeveen is het verboden om Pokemon Go te spelen. Met een verbodsbod op de deur laat Renť Anninga van snackbar Frank in Hoogeveen weten dat Pokemon Go spelers niet welkom zijn. De veertig Pokemonborden die de organisatie van de Vierdaagse in Nijmegen had geplaatst zijn allemaal gestolen. De borden waren neergezet om overlast van Pokťmonjagers te voorkomen.

Justin Bieber is niemand meer

De manager van Justin Bieber heeft een video op Instagram gezet waarop is te zien hoe de immens populaire popster volledig onopgemerkt tussen een groep pokemonnende jongeren doorloopt. Deze zin had een maand geleden niet eens geschreven kunnen worden, maar het wordt nog gekker. Er is namelijk niemand die de popster opmerkt.

Efteling blijkt Pokemon-paradijs

De Efteling blijkt het walhalla te zijn voor Pokemon-spelers. Het Brabantse attractiepark zit vol met Pokemons. Voor veel bezoekers zijn de Pokemons een grotere attractie dan de attracties van het pretpark zelf. Ook zeldzame Pokemon-exemplaren duiken regelmatig op in het pretpark. Voordat je aan de slag kan moet je wel eerst Ä 34,50 aftikken om binnen te mogen. Dierenpark Amersfoort zette afgelopen week haar deuren open om Pokemon-spelers de kans te geven te jagen in het dierenpark. De duizenden bezoekers hadden geen enkel oog voor de talloze dieren in het park.

Als je overigens Pokemon Go hebt geinstalleerd via een illegale download loont het de moeite om die download te verwijderen en officieel te downloaden uit de Google Play store.

portablegear.nl