Interessant:

Pokemon GO wederom uitgesteld

nieuws 7 maart 2016 om 14:57

Het langverwachte Pokemon GO voor iOS en Android is wederom uitgesteld. Het spel, dat in september 2015 voor het eerst werd aangekondigd, verkeert nog altijd in een betatest-fase.

Nintendo en The Pokemon Company vieren dit jaar de 20ste verjaardag van Pokemon (dat een afkorting is voor Pocket Monsters, zoals de spellenserie in Japan bekend is). Daartoe verscheen vorige maand onder meer de Pokemon Photo Booth-app voor de iPhone en iPad (vanaf iOS 8.0). Daarnaast werden de nieuwe Pokemon Sun en Moon spellen aangekondigd, die eind 2016 voor de Nintendo 3DS zullen verschijnen.

Het langverwachte Pokemon GO voor iOS en Android blijft echter maar worden uitgesteld. Volgens ontwikkelaar Niantic worden gebruikers in Japan later deze maand uitgenodigd om Pokemon GO te betatesten, maar wanneer de officiele versie verschijnt is nog altijd niet bekend.

Pokemon GO is een freemium augmented reality-spel met microtransacties. Met het spel kan je Pokemons verstoppen, waarna andere spelers ze weer kunnen vinden. Tegelijkertijd met de game zal ook Pokemon GO Plus verschijnen, dat is een kleine, door Nintendo ontworpen, wearable die via Bluetooth in contact staat met je smartphone en via een LED-lichtje en een licht trilalarm aangeeft of er een Pokemon in de buurt is.

Het uitstel van Pokemon GO is een tegenvaller voor Nintendo, dat dit jaar hoopt haar eerste successen als uitgever van mobiele games te boeken. Later dit deze rolt Nintendo haar eerste smartphone-app uit met Miitomo, een freemium communicatie-app met Mii-karakters. Pokemon GO was, ondanks dat het nog niet officieel is verschenen, een van de meest gegooglede games van 2015.

Forbes