Interessant:

Agar.io is populairste game in Google Trends 2015

nieuws 18 december 2015 om 10:00

De gratis browser- en mobiele game 'Agar.io' is verrassend op de eerste plaats geeindigd als populairste zoekwoord in de 'Video Games'-categorie in de Amerikaanse Google Trending 2015 resultaten.

Agar.io passeert daarmee verschillende toptitels van 2015. De top 5 in de Amerikaanse Google Trending 2015 Video Game-categorie wordt gecompleteerd door Fallout 4, Mortal Kombat XCall of Duty: Black Ops III en Star Wars Battlefront. In de top tien is slechts één andere mobiele game opgenomen en dat is, op de zesde plaats, Pokemon GO (een smartphone-game van Nintendo die gepland staat voor 2016). In Nederland staat Agar.io zelfs op de eerste plaats in de 'Trending Zoekopdrachten' van 2015, gevolgd door 'Boek Zoekt Vrouw' en 'Joost Zwagerman'.

Agar.io op iPhone
Agar.io op iPhone

Agar.io is een free-to-play multiplayer strategiespel, dat eerder dit jaar werd uitgebracht. In het spel neem je de rol aan van een cel in een petrischaaltje en moet je je massa uitbreiden door andere spelers op te eten, terwijl je tegelijkertijd moet voorkomen om door anderen te worden verorberd. Het spel verscheen oorspronkelijk voor de browser, maar is inmiddels ook verkrijgbaar (met geoptimaliseerde touchscreen-controls) voor iOS (vanaf 6.0) en Android (vanaf 2.3.3). In de Google Play Store wordt vermeld dat de game in-app aankopen met een prijs tussen de € 1,99 en € 99,99 per item bevat.

GameSpot