Interessant:

Pokemon Photo Booth verschijnt voor iPhone

nieuws 29 februari 2016 om 10:06

The Pokemon Company viert deze maand de 20ste verjaardag van Pokemon. Hiertoe is onder meer een foto-applicatie voor iOS uitgebracht, waarmee je je foto's kan personaliseren in de stijl van de klassieke Pokemon-games.

Op 27 februari 1996 werden de eerste Pokemon-games (Pokemon Red en Green) in Japan uitgebracht voor de originele Game Boy en sindsdien zijn er talloze nieuwe spellen in de serie verschenen. The Pokemon Company, ontwikkelaar Game Freak en uitgever Nintendo hebben daarom 27 februari uitgeroepen tot 'Pokemon Day'.

Om de 20ste verjaardag van Pokemon te vieren verschijnt eerst de Pokemon Photo Booth-app voor de iPhone en iPad (vanaf iOS 8.0). Met deze applicatie kan je je foto's personaliseren in de stijl van de klassieke Pokemon-games. Daarbij kan je onderschriften toevoegen met het schrift van de oorspronkelijke Pokemon-games. De foto's kan je vervolgens delen of gebruiken als Pokemon-stijl profielfoto. De app zal later ook voor Android worden uitgerold.

Pokemon Photo Booth op iPhone
Pokemon Photo Booth op iPhone

Pokemon Photo Booth is gratis verkrijgbaar (maar nog niet in het Nederlands) in de iTunes App Store. Later dit jaar zal Nintendo ook het langverwachte Pokemon GO, een freemium augmented reality-spel met de bekende Pokemon-franchise, presenteren.

Gamasutra