Interessant:

Nintendo's Miitomo-app officieel geintroduceerd

nieuws 18 maart 2016 om 09:44

Nintendo heeft haar allereerste app voor smartphone en tablets, Miitomo, eindelijk officieel geintroduceerd in Japan. Nintendo's sociale netwerk-app met Mii-karakters komt later deze maand ook in Nederland beschikbaar en zal ook de Nederlandse taal ondersteunen.

Nintnedo noemt Miitomo "een gratis sociale ervaring die kan worden uitgebreid met betaalde content". Voor de communicatie maakt de app gebruik van de Mii-personages van Nintendo, die voor het eerst te zien waren in het Wii-spel Wii Sports in 2006. Om te beginnen met Miitomo moet je een Mii-personage maken dat dienstdoet als je sociale alter ego, door kenmerken als gezicht, ogen, kapsel, stem en persoonlijkheid aan te passen. Je kan ook de camera van je smartphone of tablet gebruiken om een Mii-personage te maken op basis van een foto, of simpelweg je Mii-personage van de Wii U of Nintendo 3DS importeren met een QR Code.

Zodra je Mii-personage gereed is, kan je vrienden persoonlijk uitnodigen, of via hun bestaande Facebook- of Twitter-accounts. Vervolgens moet je enkele vragen beantwoorden. Miitomo begint namelijk conversaties en maakt van discussies een spel door gebruikers op verschillende vragen te laten antwoorden. Wanneer je ziet hoe vrienden op vragen hebben geantwoord, kan je hier een hartje of reactie aan toevoegen, zowel met tekst als met afbeeldingen.

Door Miitomo te gebruiken verdien je Miitomo-munten, die je in de winkel in de app kan besteden aan allerlei kledingstukken voor je Mii. Het is ook mogelijk om meer Miitomo-munten te krijgen via aankopen in de app met echte euro's. Naast dit alles kan je ook de functie Miifoto proberen om je Mii-personage op grappige manieren te laten poseren en coole stempels toe te voegen, of je Mii-afbeeldingen te combineren met zelfgemaakte foto's. Deze creaties kunnen vervolgens makkelijk gedeeld worden via sociale media als Instagram, Twitter en Facebook.

Miitomo is per direct in Japan beschikbaar voor iOS (vanaf 7.0) en wordt waarschijnlijk later deze maand ook in Nederland en België uitgerold. Miitomo ondersteunt ook de Nederlandse taal en komt ook beschikbar voor Android.

Miitomo, dat eind 2015 werd aangekondigd, is Nintendo's eerste officiele stap op de markt van smartphone-apps. Nintendo kondigde in maart 2015 voor het eerst aan games voor de smartphones en tablets te gaan ontwikkelen. Nintendo werkt hiertoe samen met de de Japanse mobiele gameontwikkelaar DeNA. De verwachting is dat later dit jaar de eerste echte Nintendo smartphone-game wordt uitgerold met het langverwachte Pokemon GO, een freemium augmented reality-spel met microtransacties in de wereld van Pokemon.

Miitomo op iPhone
Miitomo op iPhone

Nintendo