Interessant:

Huawei Mate 8 komt naar Europa

nieuws 6 januari 2016 om 09:45

Huawei heeft bekendgemaakt de Huawei Mate, een 6-inch Full HD-phablet, binnenkort naar Europa te brengen. Het toestel krijgt een startprijs van 599 euro. Het toestel was eerder alleen verkrijgbaar in China.

De Huawei Mate 8 werd eind vorig jaar officieel in China geintroduceerd. Het is Huawei's tweede 6-inch smartphone met Android 6.0 Marshmallow, na de Huawei Nexus 6P. Bovenop het Android 6.0-besturingssysteem vind je Huawei's EMUI 4.0-interface. Deze phablet beschikt daarnaast over Huawei's nieuwe Kirin 950-processor, één van de snelste ARM-gebaseerde chips tot op heden. De 4.000 mAh batterij zorgt verder voor een lange batterijduur. Evenals op de Ascend Mate 7 en Nexus 6P vind je op de achterzijde van de Mate 8 een vingerafdruksensor.

Huawei Mate 8
Huawei Mate 8

Aan de achterzijde van de Mate 8 krijg je verder de beschikking over een 16-megapixel Sony-camera (met 1080p Full HD-videorecorder), aan de voorzijde over een 8-megapixel frontcamera. Ondersteuning van 4G/LTE Cat. 6 zorgt voor hoge datasnelheden tot 300 Mbps. De Mate 8 maakt gebruik van een nanoSIM-kaart. Het toestel ondersteunt dual-sim door de mogelijkheid te bieden om in het microSD-kaartslot een tweede nanoSIM-kaart te plaatsen. 

De Huawei Mate 8 komt binnenkort naar Europa (in elk geval naar Spanje, Duitsland en Frankrijk - het is nog niet bekend wanneer Nederland aan de beurt is). Het toestel komt in een gouden, zilveren, grijze of bruine uitvoering en heeft een prijskaartje van 599 euro (3GB + 32GB) of 699 euro (4GB + 64GB).

BusinessWire