Interessant:

Nominaties Telecom Awards 2015 bekend

nieuws 16 oktober 2015 om 13:01

De nominaties voor de Telecom Awards 2015, die aankomende 2 november worden uitgereikt, zijn bekend. In totaal maken dit jaar 25 toestellen, verdeeld over drie segmenten (low, mid en high) kans op de award.

Op maandag 2 november worden de prijswinnaars van de Telecom Awards 2015 bekend gemaakt. In de drie belangrijkste prijssegmenten voor de smartphonemarkt worden totaal zes Awards uitgereikt. In ieder segment, bestaande uit smartphones tot 200 euro, smartphones met een prijs tussen de 200 en 400 euro en smartphones duurder dan 400 euro, wordt een Telecom Award uitgereikt voor zowel de beste smartphone in dat segment, alsmede een award voor de smartphone met de beste prijs-, kwaliteit- en functionaliteitverhouding.

Alle smartphone-fabrikanten zijn de afgelopen weken uitgenodigd om voor iedere categorie van de Telecom Awards hun allerbeste smartphone te nomineren. Samsung nomineerde dit jaar alleen toestellen voor mid-segment (de Samsung Galaxy A5) en high-segment (de Samsung Galaxy S6 edge). Apple doet alleen mee in het high-segment met de iPhone 6S en Microsoft alleen in het low-segment met de Microsoft Lumia 640 4G. Motorola doet in alle categorieen mee met de Moto G 2015 (low-segment), de Moto X Play (mid-segment) en de Moto X Style (high-end). LG en Huawei doen eveneens in drie categorieen mee met de LG G4c en Huawei Y6 (beide low-end), de LG G4s en Huawei P8 Lite (beide mid-end) en de LG G4 leather en Huawei P8 (beide high-end).

Telecom Awards 2015
Telecom Awards 2015

HTC en Sony doen alleen mee in het mid- en high-segment en hebben hiertoe de HTC Desire 626 (mid), de HTC One M9 (high), de Sony Xperia M4 Aqua (mid) en de Sony Xperia Z5 Compact (high) genomineerd. Acer doet mee in het low-segment met de Acer Liquid Z530, Alcatel heeft toestellen voor het low-segment (de Pixi 3 4.5) en het mid-segment (de Idol 3 5.5) genomineerd.

Tot slot zijn er dit jaar twee nieuwe fabrikanten (Wiko en Honor) die toestellen hebben genomineerd voor de Telecom Awards. Wiko doet mee met Highway Pure (low-end) en de Highway Star (mid-end). Honor nomineerde de Honor 4X (low-end) en de Honor 7 (mid-end).

Uiteindelijk zijn er ook enkele smartphones en enkele fabrikanten die niet konden deelnemen aan de Telecom Awards 2015. Zo wilden Gigaset en Microsoft graag hun nieuwste producten, de Gigaset Me en de Microsoft Lumia 950, nomineren voor een Telecom Award. Beide bedrijven konden echter niet op tijd test samples leveren van deze toestellen. Daarnaast zijn de inzendingen van enkele kleine fabrikanten afgewezen omdat deze producten niet of nauwelijk op de Nederlandse markt beschikbaar zijn.

Naschrift: Bekijk hier de Telecom Awards 2015 winnaars.

Telecom Awards