Interessant:

Alcatel: OneTouch Watch en Pixi 3-smartphone

nieuws 5 januari 2015 om 10:05

Alcatel heeft op de CES 2015 haar eerste smartwatch, simpelweg de OneTouch Watch genaamd, gepresenteerd. Daarnaast onthulde het bedrijf de Pixi 3-smartphones, die drie besturingssystemen kunnen ondersteunen.

De Alcatel OneTouch Watch-serie zal bestaan uit verschillende modellen, maar vooralsnog meldt Alcatel vrijwel niets over de specificaties. De slimme horloges zullen in elk geval als "betaalbare smartwatches" op de markt worden gebracht. De OneTouch Watches zullen beschikken over sensoren en apps, waarmee je dagelijkse activiteiten kan registreren en contact kan maken met een Android-smartphone. Je kan dan vervolgens via de OneTouch Watch je muziek bedienen, foto's maken en notificaties ontvangen. 

Alcatel OneTouch Watch
Alcatel OneTouch Watch

De Pixi 3 is een nieuwe smartphone van Alcatel die waarschijnlijk alleen in opkomende markten verschijnt. Die toestel komt in vier verschillende formaten, te weten 3-inch, 3,5-inch, 4-inch, 4,5-inch en 5-inch. De kleinste twee modellen ondersteunen alleen 3G, de grotere uitvoeringen bieden 4G/LTE-ondersteuning. Bijzonder aan de Pixi 3-modellen is dat ze beschikbaar zijn met drie verschillende besturingssysteem: Windows Phone, Android of Firefox OS. De naam 'Pixi' is afkomstig van het inmiddels verdwenen Palm (dat in 2010 de Palm Pixi introduceerde): waarschijnlijk heeft TCL, het Chinese moederbedrijf van Alcatel, recentelijk het Palm-merk overgenomen, al is daar geen ruchtbaarheid aan gegeven.

Alcatel Pixi 3
Alcatel Pixi 3

Alcatel