Interessant:

Telecom Awards 2015: Galaxy S6 edge beste smartphone

nieuws 2 november 2015 om 14:09

De organisatie van de Telecom Awards heeft vandaag de uitslag bekend gemaakt van de Telecom Awards 2015. De Lumia 640, de Motorola Moto X Play en de Samsung Galaxy S6 Edge zijn uitgeroepen tot de beste smartphones van 2015.

Beste product Entry-level: Microsoft Lumia 640

In het prijssegment tot 200 euro is de op Windows Phone draaiende Microsoft Lumia 640 uitgeroepen tot de beste smartphone van 2015 in het entry-level segment. Het toestel laat daarmee al haar Android-opponenten achter zich. Uit testen in het testlab is gebleken dat de Microsoft Lumia 640 de beste prestaties wist neer te zetten ten opzichte van de andere genomineerde smartphones in dit segment. Ook tijdens de beoordeling door de vakjury wist de Lumia 640 hoge ogen te gooien vanwege haar gebruiksvriendelijkheid, praktische formaat en robuuste vormgeving.

Microsoft Lumia 640
Microsoft Lumia 640

Beste koop Entry-level: Acer Liquid Z530 

De smartphone met de beste prijs ten opzichte van haar functionaliteit, prestaties en kwaliteit in het prijssegment tot 200 euro, is de Acer Liquid Z530. Deze smartphone is dan ook uitgeroepen tot de 'Beste koop Entry-level'. Uit testen in het testlab is gebleken dat de Acer Liquid Z530 qua prestaties boven het gemiddelde zit en onder andere veel punten heeft gekregen voor het hoge contrast van zijn beeldscherm en het uithoudingsvermogen bij lichte belasting. Met een gemiddelde prijs van 149 euro op de algemene peildatum is de Acer Liquid Z530 daarmee in het entry-level segment de smartphone met de beste prijs-, kwaliteit en functionaliteitverhouding.

Acer Liquid Z530
Acer Liquid Z530

Beste product Mid-range: Motorola Moto X Play

In het mid-range segment, het prijssegment voor smartphones tussen de 200 en 400 euro, is de Motorola Moto X Play bekroond met de Telecom Award voor het beste product. Voor Motorola is deze Telecom Award de bevestiging van de vele lovende kritieken die het toestel al van Nederlandse en internationale media heeft ontvangen. Uit testen in het testlab is gebleken dat de Motorola Moto X Play dankzij haar extreem krachtige 3.630 mAh accu onnavolgbaar goede prestaties weet neer te zetten op het gebied van uithoudingsvermogen. Ook de technische prestaties van het toestel zijn bovengemiddeld, mede doordat de Moto X Play op nagenoeg een onaangepaste en originele uitvoering van Android draait. Dit laatste viel ook bij de vakjury in de smaak. Het toestel kreeg hoge cijfers voor zowel de snelheid als de look and feel van het besturingssysteem.

Motorola Moto X Play
Motorola Moto X Play

Beste koop Mid-end: Sony Xperia M4 Aqua

Sony sleepte met de Sony Xperia M4 Aqua de Award voor beste koop in het mid-range segment in de wacht. Deze smartphone had op de pijldatum een prijs van 255 euro. In verhouding tot deze prijs weet de smartphone opvallend goede prestaties weg te zetten. Daarbij kreeg de Sony Xperia M4 Aqua ook een hoge beoordeling vanwege haar verzorgde vormgeving en het feit dat deze smartphone het enige toestel in dit segment is die volledig stof- en waterdicht is. Daarmee is de Sony Xperia M4 Aqua de terechte winnaar van de Telecom Award 'Beste koop Mid-range'.

Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia M4 Aqua

Beste product high-end: Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung weet voor het tweede jaar op rij de meest prestigieuze award in de wacht te slepen: de Telecom Award voor het beste product in het high-end segment (toestellen boven de 400 euro). De Samsung Galaxy S6 Edge wist in het testlab de volledig haalbare score te behalen op het gebied van algehele prestaties. Ook de resolutie en het contrast van het bijzondere gebogen beeldscherm leverde de Galaxy S6 Edge de volledig haalbare score op. De vakjury was daarnaast ook bijzonder gecharmeerd van het design en de materiaalkeuze van de Galaxy S6 Edge. Op cameragebied wist de Galaxy S6 Edge bij daglicht de beste resultaten weg te zetten van alle genomineerde smartphones. Met al deze topscores bleek de Galaxy S6 Edge een onneembare vesting voor andere genomineerde smartphones te zijn, waarmee de Galaxy S6 Edge zich de beste smartphone van 2015 mag noemen.

Samsung Galaxy S6 edge
Samsung Galaxy S6 edge

Beste koop high-end: Huawei P8

De Huawei P8 was op de pijldatum met een gemiddelde verkoopprijs van 454 euro het 'goedkoopste' genomineerde toestel in de high-end categorie. Door het grote prijsverschil met andere genomineerde high-end toestellen, en de goede score van de P8 (score 7,1) is de Huawei P8 uit de bus gekomen als het toestel met de beste relatie tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit en heeft daarmee de Telecom Award 'Beste koop high-end' in de wacht weten te slepen.

Huawei P8
Huawei P8

Over de uitslag

De uitslag van de Telecom Awards 2015 is een optelsom van de vakjury-beoordelingen en de resultaten uit de testen in het testlab van Hardware Info. De smartphones in ieder van de drie segmenten met de hoogste totaalscores zijn bekroond tot 'beste smartphone van 2015'.

Daarnaast heeft de organisatie van de Telecom Awards in iedere categorie ook nog een Telecom Award voor de 'beste koop' uitgereikt. Voor deze Award is wordt ook de factor prijs meegewogen en wordt gekeken welke smartphones de beste verhouding hebben tussen prijs, functionaliteit en kwaliteit.

Telecom Awards