Interessant:

Gigaset introduceert ME-smartphones

nieuws 2 september 2015 om 10:35

Het Duitse Gigaset, vooral bekend van de vaste DECT-telefoons, introduceert deze week op de IFA 2015 in Berlijn drie nieuwe smartphones: de Gigaset ME, Gigaset ME Pure en Gigaset ME Pro.

"In Gigaset ME moet elke klant iets vinden wat hem of haar blij maakt, wie ze ook zijn en in welke situatie ze het apparaat ook gebruiken", onthult de awardwinnende Gigaset-designer Hans-Henning Brabänder zijn visie op de Gigaset ME. Het design - ontwikkeld onder zijn leiding - combineert hoogwaardig roestvrijstaal en elegant afgerond derdegeneratie Gorilla Glass voor de voor- en achterkant met Duitse productiekwaliteit. Dankzij het kenmerkende holeless design is elke telefoon beschermd tegen stof en vochtigheid. Het frame is licht van gewicht en gemaakt van roestvrij staal.

De Gigaset ME is voorzien van een 5-inch Full HD-scherm, een 64-bit octa-core Snapdragon 810-processor met 3GB RAM, 32GB geheugen (+microSD), 4G/LTE-support, een 3.000 mAh batterij, een 16-megapixel camera met dubbele LED-flitser en een 8-megapixel frontcamera. De specificaties van de ME Pure komen grotendeels overeen, maar dit goedkopere model heeft minder geheugen (16GB opslag en 2GB RAM), een andere processor (64-bit octa-core Snapdragon 615), een grotere batterij (3.320 mAh) en een mindere camera aan de achterzijde (13-megapixel met enkele LED-flitser). 

Gigaset ME
Gigaset ME

Het duurste model, de Gigaset ME Pro, heeft een 5,5-inch Full HD-scherm, een 64-bit octa-core Snapdragon 810-processor met 3GB RAM, 32GB geheugen (+microSD), 4G/LTE-support, een 4.000 mAh batterij en een 20-megapixel camera (met dubbele LED-flitser) aan de achterzijde. Alle Gigaset ME-modellen beschikken verder over een vingerafdruksensor waarmee je het toestel kan beveiligen. Ook is het hiermee mogelijk om oproepen te beantwoorden, foto's te maken en bestanden te versleutelen met één enkele aanraking. Tot slot kan je op alle Gigaset ME-modellen rekenen op ondersteuning van dual-sim (waarbij het microSD-kaartslot als tweede simkaartslot functioneert). In beide slots is het dan mogelijk een nanoSIM-kaart te gebruiken.

Alle Gigaset ME-apparaten zijn vanaf de herfst 2015 te koop in Europa en China. Prijzen zijn 349 euro voor het startmodel Gigaset ME Pure, 469 euro voor het standaardmodel Gigaset ME en 549 euro voor het premium model Gigaset ME Pro.

portablegear.nl