Interessant:

Top 5 mediaspelers voor zomervakantie 2015

achtergrond 23 juli 2015 om 16:30

Deze zomervakantie wil je wellicht lekker van muziek genieten, zonder constant met je smartphone 'connected' te hoeven zijn. PortableGear zet vijf mediaspelers voor deze zomer voor je op een rij.

1. SanDisk Clip Jam

De SanDisk Clip Jam, met een adviesprijs van 64,99 euro, is een compacte mediaspeler, die komt in het zwart en verschillende vrolijke kleuren (roze, oranje, blauw of groen). Middels het 1-inch OLED-display en de grote navigatietoetsen kan je eenvoudig muziek beluisteren. Via drag & drop en de microUSB 2.0-aansluiting is het mogelijk om snel bestanden vanaf je computer op de Clip Jam te plaatsen. Het 8GB geheugen biedt genoeg ruimte voor ongeveer 2.000 liedjes en is uitbreidbaar via microSD. Als je even genoeg hebt van je eigen muziek, is het mogelijk om naar FM-radio te luisteren. Alle bekende muziekformaten (waaronder MP3, WMA, AAC en WAV) worden ondersteund. SanDisk belooft een batterijduur tot 18 uur. Tot slot is de SanDisk Clip Jam voorzien van een handige clip, waarmee je hem aan je kleding of tas kan bevestigen.

SanDisk Clip Jam
SanDisk Clip Jam

2. Sony Walkman NWZ-A15

De Sony Walkman NWZ-A15, die een adviesprijs heeft van 200 euro, is een digitale High-Resolution audio-muziekspeler, die zeer gedetailleerd geluid biedt. Deze mediaspeler is uitgerust met de digitale S-Master HX-versterker van Sony. Deze geavanceerde technologie verwerkt op accurate wijze enorme hoeveelheden audiodata met een grote bandbreedte, terwijl ruis en vervorming tot een minimum worden beperkt. Het systeem werkt ook efficiënt: de batterij gaat tot wel 30 uur mee wanneer je naar muziek in hoge resolutie luistert, of 50 uur in MP3-kwaliteit. De bijzonder degelijke, gegoten aluminium behuizing gaat elektrische ruis tegen en stabiliseert daarmee de geluidsweergave. Ook als je luistert naar cd-opnames met een lage bitrate of zwaar gecomprimeerde MP3-bestanden zorgt de DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) HX-technologie voor aanmerkelijk betere geluidskwaliteit. De Sony NWZ-A15 heeft een 2,2-inch kleurendisplay, komt met 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en ondersteunt NFC en Bluetooth. 

Sony NWZ-A15
Sony NWZ-A15

3. Apple iPod touch 6G

De in juli geintroduceerde zesde generatie van de iPod touch (verkrijgbaar vanaf verkrijgbaar vanaf 229 euro) komt in een serie nieuwe kleuren (spacegrijs, zilver, goud, roze en blauw) en beschikt nu over een nieuwe 8-megapixel iSight-camera voor heldere foto's en over een verbeterde FaceTime HD-frontcamera. Tevens is Apple's mediaspeler nu uitgerust met de door Apple ontworpen A8-chip (voor snellere grafische prestaties) en een M8-bewegingscoprocessor om je sportprestaties nog beter bij te houden. Deze processor wordt ook gebruikt in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Door verbeteringen in de iSight- en FaceTime HD-camera kunnen nu ook iPod touch-bezitters allerlei populaire functies als slowmotion en burstmodus uitproberen. Verder is WiFi drie keer sneller geworden, wat zorgt voor vloeiendere FaceTime-gesprekken en snellere downloads. De iPod touch 6G draait standaard op iOS 8.4 en biedt daarmee toegang tot Apple Music, Apple's nieuwe streaming-muziekservice (hiertoe is wel een abonnement benodigd). Dit model komt met 16G, 32GB of 64GB geheugen.

iPod touch 6G
iPod touch 6G

4. Philips GoGear Azure

De Philips GoGear Azure (beschikbaar met 4GB of 8GB en vanaf 59,99 euro) is een MP4-speler met ondersteuning van Bluetooth. Dankzij Bluetooth is de Azure draadloos aan andere audioapparaten (zoals een headset) te koppelen. De Azure ondersteunt APE, FLAC, MP3 en WMA lossless-bestandsformaten voor nauwkeurig geluid en beschikt over FM-radio en een voicerecorder. Philips' FullSound-technologie zorgt voor een optimale audiokwaliteit en Philips belooft een batterijduur van maximaal 35 uur (voor muziek) of 6 uur (voor videoweergave). De GoGear Azure ondersteunt de Philips Songbird-software en komt in het zwart of wit.

Philips GoGear Azure
Philips GoGear Azure

5. Sony Walkman NWZ-WS613

De Sony Walkman NWZ-WS613 (met een adviesprijs van 150 euro en verkrijgbaar in het zwart, groen of blauw) is een mediaspeler die waterbestending is tot een diepte van 2 meter voor maximaal 30 minuten. De zwemoordopjes moeten worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het waterbestendige ontwerp goed functioneert. Als je de N-markering op de behuizing van het apparaat aanraakt, activeer je de NFC-functionaliteit voor een snelle, probleemloze verbinding, en ben je klaar voor het streamen van content via Bluetooth. Als je geen NFC-verbinding hebt, kan je ook alleen Bluetooth gebruiken om te streamen. De speler is ook als Bluetooth-hoofdtelefoon te gebruiken. Met de meegeleverde spatwaterbestendige afstandsbediening (IPX5-classificatie), een compacte controller die eenvoudig aan vinger of polsband is te bevestigen, kan je gemakkelijk van nummers wisselen en het volume aanpassen. De NWZ-WS613 biedt 4GB geheugen en maakt gebruik van een bestandsoverdrachtsysteem door middel van drag & drop om nummers eenvoudig toe te voegen en te verwijderen. De ingebouwde lithium-ionbatterij levert tot 8 uur afspeeltijd en is oplaadbaar via het meegeleverde station. Daarnaast is er een sneloplaadfunctie: na drie minuten opladen kan je weer een uur van je muziek genieten.

Sony Walkman NWZ-WS613
Sony Walkman NWZ-WS613

portablegear.nl