Interessant:

Gerucht: Apple vernieuwt iPod touch

nieuws 24 april 2015 om 12:48

Volgens de laatste geruchten komt Apple later dit jaar met een vernieuwde uitvoering van de iPod touch. Het voorgaande model dateert inmiddels van 2,5 jaar geleden.

De website Apple Insider rapporteert aan de hand van een (onbekende) "bron bekend met Apple's toekomstige productplannen" dat er een vernieuwde iPod touch op stapel staat. Het vernieuwde apparaat heeft naar verluidt hetzelfde 4-inch display en dezelfde afmetingen als het laatste iPod touch (5G)-model uit 2012. De verwachting is dat de nieuwe mediaspeler wordt voorzien van dezelfde technologie als de iPhone 6, zoals een 64-bit A7-processor, meer geheugen, verbeterde iSight- en FaceTime-camera's, een Touch ID-vingerafdruksensor en Apple Pay/NFC-support. Daarnaast komen er mogelijk Beats-gerelateerde audiofuncties beschikbaar. Vooralsnog zijn dit echter allemaal niet meer dan geruchten.

In 2014 introduceerde Apple nog een vernieuwde editie van de 16GB-editie van de iPod touch 5G met een 5-megapixel iSight-camera. Apple besteedt de laatste jaren weinig aandacht aan haar iPod-serie. Het bedrijf meldt sinds het laatste kwartaal van 2014 niet meer hoeveel iPods het verkoopt (toen waren het er nog 2,9 miljoen). De iPod classic werd vorig jaar uit de handel genomen.

Naschrift: de iPod touch 6G (2015) is 15 juli 2015 verschenen.

Apple iPod touch 5G
Apple iPod touch 5G

Apple Insider