Interessant:

Windows 10-update voor smartphones komt later

nieuws 4 mei 2015 om 11:17

Microsoft heeft laten weten dat de ontwikkeling van Windows 10 voor smartphones nog niet zo ver is als de versie voor desktops en tablets, die in de zomer moet verschijnen. De Windows 10-update voor smartphones verschijnt daardoor later.

Microsoft-topman Joe Belfiore heeft op een conferentie in San Francisco gezegd dat Microsoft eerst werkt aan de desktop- en laptop-versies van Windows 10 en dat de smartphone-edities later verder worden uitgewerkt. Het is de bedoeling dat Windows 10 (voor desktops en tablets) aankomende zomer verschijnt, de smartphone-editie volgt dus later.

Begin dit jaar maakte Microsoft bekend dat Windows 10 het eerste jaar na release gratis beschikbaar komt als update voor huidige gebruikers van Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1. Windows 10 past zich automatisch aan aan het apparaat waarop het draait. Daarnaast keren het Startmenu en de Starttoets terug en is multitasking vereenvoudigd. Verder verschijnen er universele Office-apps (Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook) voor Windows 10, die zowel op smartphone, tablet als PC via touch-controls zijn te bedienen. 

Voor Windows 10 verschijnt ook een nieuwe browser onder de naam Edge, die op termijn Internet Explorer zal vervangen. Microsoft heeft echter al laten weten dat Edge bij de start van Windows 10 nog niet volledig compleet zal zijn: meer functionaliteiten volgen in het najaar.

Windows 10: Edge-browser
Windows 10: Edge-browser

Cnet Deutschland