Interessant:

Microsoft schrijft miljoenen af op smartphone-divisie

nieuws 16 juli 2015 om 12:10

Microsofts overname van Nokia's smartphone-divisie draait vooralsnog uit op een teleurstelling. Microsoft moest 6,9 miljoen euro op haar smartphone-onderdeel afschrijven en schrapt nog eens 7.800 banen in deze divisie.

Eerder schrapte Microsoft ook al duizenden banen in haar smartphone-divisie. Microsoft wil in de toekomst een "meer gefocust portfolio" en daartoe wordt de voorheen "losse" smartphone-divisie nu een onderdeel van de hardwaretak van Microsoft. Door deze herstructering verdwijnen wel veel banen. Windows Phone, het mobiele besturingssysteem, heeft momenteel slechts een zeer beperkt marktaandeel in vergelijking met het concurrende Android (rond de 80 procent) en iOS (rond de 15 procent). Hierdoor is Microsoft ook zelf de enige grote fabrikant die Windows Phones op de markt brengt. Daarnaast richtte Microsoft zich tot op heden op de weing winstgegevende onderkant van de markt. Microsoft-baas Satya Nadella zegt dat Microsoft wel smartphones zal blijven maken.

Microsoft Lumia 435
Microsoft Lumia 435

Microsoft nam in 2014 officieel de apparaten- en dienstenafdeling van Nokia over voor 5,5 miljard euro en daarbij vond er een transitie van de Nokia-merknaam naar de Microsoft-merknaam plaats voor de Lumia Windows Phone-modellen. Deze zomer verschijnt verder Windows 10. Hoewel deze editie ook geschikt is voor smartphones, volgt Windows 10 voor smartphones later dan de desktop- en laptop-versies.

Computerbild