Interessant:

Internet Explorer voor smartphones verdwijnt

nieuws 14 april 2015 om 13:13

Microsoft gaat op termijn afscheid nemen van de Internet Explorer-browser voor smartphones. Met de komst van Windows 10 zal de nieuwe Project Spartan-browser in de toekomst de exclusieve browser worden voor Windows Phones.

Microsoft maakte begin dit jaar bekend dat het voor Windows 10 een nieuwe browser in ontwikkeling heeft. Deze browser staat voorlopig bekend onder de codenaam Project Spartan en biedt onder meer de mogelijkheid om met je toetsenbord of styluspen aantekeningen bij een website te maken. Zolang de Spartan-browser nog niet volledig is uitontwikkeld, zal nog Internet Explorer 11 als standaard browser met Windows Phones worden meegeleverd. Als Project Spartan echter alle benodigde updates heeft ondergaan, wordt het de exclusieve browser voor Windows Phones. De Spartan-browser maakt gebruik van een nieuwe zogenaamde Edge-engine, die veel sneller is dan de huidige Trident-engine waarvan Internet Explorer gebruik maakt.

Windows 10 komt aankomende zomer op de markt, waarna ongetwijfeld ook meer details over de nieuwe browser naar buiten zullen komen. Windows 10 past zich automatisch aan aan het apparaat waarop het draait, zodat je meteen in een geschikte interface terecht komt. Tevens keren de Starttoets en het Startmenu terug en is multitasking vereenvoudigd. De meeste Windows Phone 8-modellen krijgen ook een Windows 10-update.

Verder lezen...

Windows 10: wat is nieuw

Project Spartan-browser
Project Spartan-browser

PC World