Interessant:

Edge is opvolger van Internet Explorer

nieuws 1 mei 2015 om 09:34

Microsoft heeft officieel bekendgemaakt dat de opvolger van Internet Explorer de naam Edge gaat krijgen. De browser, die is geintegreerd in Windows 10, stond eerder bekend onder de codenaam Project Spartan.

Microsoft maakte bij de aankondiging van Windows 10, dat aankomende zomer verschijnt, reeds bekend een nieuwe browser in ontwikkeling te hebben. Dat gebeurde toen nog onder de naam Project Spartan, maar de softwaregigant heeft nu officieel laten weten dat de opvolger van Internet Explorer de naam Edge gaat dragen.

Edge is geoptimaliseerd voor de convergentie tussen mobiele apps en traditionele websites. Daarnaast wordt het mogelijk om Chrome- en Firefox-extensies te porten naar Edge. Verder biedt de nieuwe browser de mogelijkheid om met je toetsenbord of styluspen aantekeningen bij een website te maken. Tot slot ondersteunt Edge de Cortana voice-assistent.

Microsoft kondigt Edge aan met de woorden "Open that window. And blur the edge. Between consumption en creation. Between universal en personal". De meeste Windows Phone 8-modellen krijgen ook een Windows 10-update en zullen in de toekomst dan ook Internet Explorer verruilen voor Edge.

Microsoft Blog