Interessant:

Windows 10 wordt 29 juli uitgerold

nieuws 1 juni 2015 om 10:18

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Windows 10 aankomende 29 juli officieel wordt uitgerold voor PC's en tablets. Als je voor deze termijn een Windows 8.1-apparaat aanschaft, krijg je een gratis update naar Windows 10.

Belangrijkste vernieuwingen in Windows 10 zijn onder weer Windows Continuum (de software past zich automatisch aan aan het apparaat waarop het draait, of dat nu een tablet, smartphone, PC of Xbox is), Windows Hello (voor eenvoudige biometrische beveiliging) en Edge (de nieuwe browser die geoptimaliseerd is voor de convergentie tussen mobiele apps en traditionele websites en op termijn Internet Explorer zal vervangen).

Windows 10 - Windows Continuum
Windows 10 - Windows Continuum

Verder keren, op verzoek van gebruikers, in Windows 10 het Startmenu en de Starttoets terug. Dankzij het Startmenu heb je snel met één klik toegang tot je meest gebruikte bestanden en programma's. Daarnaast biedt het teruggekeerde Startmenu een nieuwe ruimte om de weergave van je favoriete apps, programma's, contactpersonen en websites te personaliseren. Tot slot heeft Microsoft de Office-applicaties vernieuwd en geoptimaliseerd voor touch-controls.

Windows 10 komt het eerste jaar na release gratis beschikbaar als update voor huidige gebruikers van Windows 7 en Windows 8/8.1. Je moet je voor de update wel registreren. Microsofts nieuwe besturingssysteem verschijnt in eerste instantie voor PC's en tablets. Windows 10 voor smartphones volgt later.

Verder lezen...

- Windows 10: wat is nieuw

Microsoft