Interessant:

Microsoft trekt stekker uit Internet Explorer

nieuws 13 januari 2016 om 10:44

Microsoft stopt met support voor Internet Explorer versies 7, 8, 9 en 10. Explorer 11 wordt voorlopig nog wel ondersteund, maar Microsoft wil het liefst dat gebruikers overstappen naar Windows 10 en de nieuwe Edge-browser.

Vanaf deze week (om precies te zijn vanaf 12 januari 2016) zal Microsoft geen ondersteuning meer bieden voor versies 7, 8, 9 en 10 van Internet Explorer. 'Alleen de meest recente versie van Internet Explorer, voor een besturingssysteem dat ook nog ondersteund wordt, zal technische support en beveilingsupdates ontvangen', meldt Microsoft. Dat betekent in de praktijk dat alleen Internet Explorer 11 voor Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10 updates, fixes en technische support blijft ontvangen.

'Internet Explorer 11 biedt verbeterde beveiliging, snellere prestaties, betere backwards-compatibiliteit en ondersteuning voor moderne websites en services. Microsoft adviseert consumenten om naar deze versie te upgraden voor een up-to-date browser voor een snellere en veiligere browse-ervaring', aldus Microsoft.

Windows 10: Edge-browser
Windows 10: Edge-browser

Op termijn wil Microsoft de Internet Explorer-browser helemaal uitfaseren en gebruikers laten overstappen naar Windows 10 met de nieuwe Edge-browser (eerder bekend onder de naam Project Spartan). Volgens Microsoft zijn er inmiddels al meer dan 200 miljoen Windows 10-gebruikers. De allereerste versie van Internet Explorer verscheen in 1995 en was tussen 2002 en 2003 met 95 procent van de browsermarkt zelfs een van de meest gebruikte browsers. Daarna verloor het echter veel terrein op Chrome en Firefox.

Daily Mail