Interessant:

Windows 10 beschikbaar voor PC's en tablets

nieuws 29 juli 2015 om 11:58

Vanaf vandaag is Windows 10 in meer dan 190 landen beschikbaar als gratis upgrade voor Windows 7- en 8.1-gebruikers, en op nieuwe PC's en tablets. De versie voor smartphones volgt later dit jaar.

Windows 10 is as-a-service (Saas) beschikbaar, dat betekent als software die als een online dienst wordt aangeboden. Daardoor ben je altijd up-to-date en verzekerd van de laatste innovaties en veiligheidsupdates. Volgens Microsoft is Windows 10 "de meeste veilige Windows-editie ooit". Het vernieuwde besturingssysteem biedt een snelle en vertrouwde gebruikservaring op een groot aantal verschillende apparaten, waaronder PC's, tablets, Xbox One, HoloLens en meer. Later dit jaar wordt Windows 10 ook voor smartphones uitgerold. Vanaf vandaag worden gebruikers gefaseerd met notificaties op de hoogte gebracht van hun gratis upgrade, en worden Windows 10-apparaten op verschillende verkooppunten beschikbaar.

Windows 10: Startmenu en Starttoets
Windows 10: Startmenu en Starttoets

Windows 10 biedt verschillende nieuwe en vernieuwde elementen, zoals Microsoft Edge (een persoonlijke, responsive en productieve browser) en de terugkeer van de startknop en taakbalk. Xbox-integratie is nu beschikbaar via een geïntegreerde Xbox-app, waarmee gamers de mogelijkheid hebben om hun beste gamingmomenten op te nemen, te delen en te bewerken met Game DVR. Daarnaast krijgen ze de kans om nieuwe games te spelen met vrienden op verschillende devices, en games te spelen die ze in huis rechtstreeks van hun Xbox One streamen naar hun Windows 10-tablets en PC's. Windows Continuum zorgt ervoor dat de software zich automatisch aanpast aan het apparaat waarop het draait, of dat nu een tablet, smartphone, PC of Xbox is.

Windows 10 komt het eerste jaar na release gratis beschikbaar als update voor huidige gebruikers van Windows 7 en Windows 8/8.1.

Verder lezen...

- Windows 10: wat is nieuw

Microsoft