Interessant:

Amerikanen sms'en 26 minuten per dag

nieuws 14 april 2015 om 15:31

Uit onderzoek blijkt dat Amerikanen gemiddeld 26 minuten per dag besteden aan het versturen van tekstberichten (sms & whatsapp) via hun telefoon. Dat is veel, want het gemiddelde wereldwijd is 5 minuten.

Dat blijkt uit onderzoek van Informate Mobile Intelligence, een onderzoeksgroep uit Seattle die het consumentengebruik van smartphones in de Verenigde Staten en in het buitenland bijhoudt en meet. Volgens de onderzoeksgroep zullen Amerikanen eerder een tekstbericht sturen dan bellen.

Niettemin blijkt uit het onderzoek dat er ook nog gebeld wordt. De gemiddelde Amerikanen maakt of beantwoordt zes telefoontjes per dag, waar hij of zij gemiddeld 21 minuten de tijd voor neemt. Maar de typische Amerikaanse telefoongebruiker verstuurt en ontvangt dagelijks ook 32 tekstberichten, neemt 14 minuten de tijd om te chatten, of voert VoIP-gesprekken. In totaal maken Amerikanen dagelijks 4,9 uur gebruik van hun telefoon.

Uit het rapport blijkt verder dat gebruikers in Thailand, MaleisiŽ en Qatar, na de VS, dagelijks het meest gebruik maken van de telefoon (tussen de 3 en 4 uur per dag). Mexico, BraziliŽ en ArgentiniŽ volgen met gemiddeld 2 uur of minder gebruik per dag.

Washington Post